Rust dobiva nadogradnju s podmornicama, harpunima i - morskim psima

Jedan od ponajboljih survivala će sutra osvanuti s novim sadržajima orijentiranima na podvodne aktivnosti u kojima ćemo, kao i svima ostalim područjima Rusta, ginuti često

Damir Radešić četvrtak, 5. kolovoza 2021. u 06:01

Iako star nekoliko godina, točnije u early accessu je zaživio davne 2013. dok smo finalno izdanje zaigrali prije tri godine, Rust i dalje slovi kao jedan od boljih survivala na tržištu što jednim dijelom duguje i konstantnom priljevu novih sadržaja. Kao i u svakom sličnom, cilj je sakupiti ili ukrasti resurse, izgraditi bazu, brinuti za osnovne životne potrebe i dakako preživjeti. Uz brojne vukove, medvjede i ostale životinje, osnovnu prijetnju predstavljaju drugi igrači koji najčešće vrebaju oko interesnih točaka, a Rustov otvoreni svijet će sutra dobiti dodatna žarišta u moru koje ga okružuje.

Nova nadogradnja koju je priredila ekipa Facepunch Studiosa će igrače namamiti na obalu i priobalne vode obzirom da će se u dubinama kriti podmorski laboratoriji s vrijednim plijenom. Istog će štiti neprijateljski nastrojeni likovi pod kontrolom računala, a ulazak je predviđen kroz otvore na samom dnu do kojih stižemo podmornicama. Nadogradnja nam nudi mogućnost kupovine podmornica u priobalnim selima za jednu ili dvije osobe, obzirom da je igranje s prijateljima ionako preporučljivo, a iste možemo opremiti s dvije vrste torpeda, onima za mete pod vodom i protiv brodova. Uz to, dodan je i harpun koji će biti koristan protiv drugih igrača, iako nam se torpedo čini kao sigurnije oruđe, ali i protiv morskih pasa koji će patrolirati baš u područjima laboratorija.

Uz ove pretežno ubilačke naprave i stvorenja, u igru će biti dodatno pecanje kao jedna od aktivnosti, s time da ribe možemo ostaviti kao hranu, prodati, ali i provjeriti njihove iznutrice jer bi mogli sadržavati vrijedne predmete koje su progutale prije no što smo ih uhvatili. Na raspolaganju će nam biti nekoliko mamaca, no kao i uvijek, pripazite dok stojite na obali i gledate plovak jer nikad ne znate tko vam se prikrada iza leđa. Novi sadržaji stižu 5. kolovoza zajedno s potpunim brisanjem servera, pa zaljubljenici u Rust od sutra iznova kreću u nove avanture i neupitne smrti.