Slijedeća PlayStation ekskluziva koja dolazi na PC je Horizon Forbidden West

Iako Sony nije ništa službeno potvrdio, neki njihovi postupci i dojave iz provjerenih izvora kažu kako bismo na PC-ju uskoro mogli zaigrati Horizon Forbidden West

Damir Radešić četvrtak, 14. rujna 2023. u 17:05

Postapokaliptični Horizon Zero Dawn je bila jedna od prvih velikih ekskluzivnih naslova na PlayStationu koja je pokupila lovorike i u PC inačici, pa je bilo pitanje vremena kada će sličan tretman dobiti i njegov nastavak, Horizon Forbidden West.

Obzirom da je isti na Sonyjevoj konzoli objavljen u veljači prošle godine, a znamo i da Sony želi držati odmak između PlayStation izdanja i PC-ja od minimalno godinu dana, samo smo čekali kada će se početi pojavljivati glasine o ovom sretnom događaju, jer realno, Horizon Zero Dawn nam se na PC-ju čak više svidio nego u svojoj originalnoj verziji.

Znamo da je riječ o istoj igri, no neke finese i osjećaj tijekom igranja su nam osobno bolje sjeli, a i nemamo ništa protiv opetovanog završavanja dobre igre, što ova svakako jest.

Kako god bilo, prije par dana je Horizon Forbidden West Complete Edition uočen na stranicama Singapurske ocjenjivačke komisije IMDA gdje je dobio ocjenu M18, ali je pritom navedeno kako će se pojaviti na PlayStationu 5 bez spominjanja PC-ja. Obzirom da je objava ove kompilacije koja uz original uključuje i naknadno objavljenu ekspanziju Burning Shores idealni trenutak za prezentaciju i na PC-ju, neslužbena potvrda je bila očekivana.

Naime, billbil-kun, čovjek od povjerenja koji surađuje s portalom Dealabs i koji iza sebe ima oveći broj potvrđenih glasina je obznanio kako možemo očekivati da će Horizon Forbidden West Complete Edition biti pušten u prodaju putem Steama i Epic Games Storea unutar idućih mjesec dana.

Dok još čekamo službenu potvrdu ovih lijepih glasina/vijesti, spomenut ćemo kako je godinu dana nakon izlaska developerski tim Guerrilla Games koji potpisuje Horizon Forbidden West otkrio da je igra prodana u više od 8.4 milijuna primjeraka što je svakako odličan rezultat i ne sumnjamo da će objava na PC-u dodati koji milijun igrača više.

Kad ih već spominjemo, recimo i da su se developeri toliko trudili oko tehničkog dijela da su neki "iskusni" igrači zamjerali dlačice na obrazu glavne junakinje, te da je zbog opcionalnog poljupca između dvije djevojke, Aloy i Seyke, ekspanzija Burning Shores dobila popriličan broj negativnih ocjena igrača.