Space Hulk: Tactics dostupan svim igračima

Nakon zatvorenog beta testiranja u kojemu su sudjelovali svi igrači koji su odradili predbilježbe za ovu stratešku igru na poteze, sada je mogu zaigrati svi drugi

Mateja Šop utorak, 9. listopada 2018. u 20:11

Prije osam mjeseci su razvojni tim Cyanide Studio i izdavač Focus Home Interactive objavili kako surađuju na adaptaciji popularnog board gamea Space Hulk. Ova igra smještena u brutalnom Warhammer 40,000 svijetu stavljena je u žanr strategija na poteze i dobila je jednostavno ime Space Hulk: Tactics.

Na strani čovječanstva nalaze se Space Marine Terminators, super vojnici dodatno pojačani genetičkim inženjeringom, prekriveni ogromnim oklopima i opremljeni zavidnim arsenalom zbog čega ih mnogi nazivaju hodajućim tenkovima. Na drugoj strani su Genestealers, podmukli stanovnici titularnih svemirskih brodova koji se skrivaju u svakom njihovom ćošku i spremni su svojim kandžama raskomadati sve što im se približi.

Tim je pripremio poseban sustav s kartama koji igračima daje veću kontrolu nad odabranim snagama, uz dvije nelinearne kampanje - jednu na strani marinaca i drugu na strani Genestealera. Posebnu pažnju posvetili su opcijama podešavanja jedinica, pa od njih možete napraviti više manje što god želite. Za kraj se spominje i editor za misije, što znači da svi koji žele mogu dizajnirati, dijeliti i igrati mape kakve im se sviđaju.

Igru su već neko vrijeme kroz zatvoreni beta test mogli igrati svi oni koji su odradili predbilježbe, a od danas je ona dostupna svim drugim igračima. Space Hulk: Tactics je u prodaji za PC, PlayStation 4 i Xbox One te se na sve tri platforme prodaje po cijeni od 40 eura. Prošlog je tjedna izdavač pripremio novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta, a sve druge informacije o ovoj igri pronaći ćete na službenim stranicama. Ako prije kupovine želite vidjeti gameplay u akciji, Focus Home je na svojem Twitch kanalu s developerima održao prijenos uživo.