Spektakl Croatia Rally će se premijerno pojaviti u WRC 10, službenoj igri FIA WRC-a

Ovogodišnje izdanje WRC-a će igračima ovih prostora biti iznimno zanimljivo zbog premijernog uvrštavanja WRC Croatia Rally 2021. koji se održao u travnju ove godine

Damir Radešić četvrtak, 20. svibnja 2021. u 11:20

WRC natjecanje je u sklopu ovogodišnjeg prvenstva po prvi put održano u Hrvatskoj u travnju ove godine. Svi još pamtimo nevjerojatnu pobjedu Sebastiena Ogiera od samo šest desetinki sekunde prednosti naspram Elfyna Evansa, ali i pobjednikov bijeg s mjesta nesreće koju je skrivio svojom Toyotom vrijednom 700.000 eura i prolaska kroz crveno za što je kažnjen s 7.000 eura od strane Međunarodne automobilističke federacije. Pustimo sad skandale i posvetimo se temi ove vijesti, a ona glasi da će Croatia Rally biti zastupljen u novom izdanju serijala WRC, službenim igrama FIA World Rally Championshipa, koje ove godine nosi službeni naziv WRC 10.

Kako stoji u službenom priopćenju, sulude vožnje koje su se odvijale u stvarnosti, igrači će moći iskusiti iz prvog lica u virtualnom svijetu vozeći po isključivo asfaltiranim cestama, što je za ovo natjecanje prilično unikatno. Ipak, kako izdavačka kuća Nacon i KT Racing navode, staze imaju raznolike površine i brojna oštećenja koja su pak posljedica regionalnog lošeg vremena. Uz to, spomenute ceste u srcu Hrvatske su često ekstremno uske i zahtijevaju savršenu vožnju da bi automobili zadržali brzinu, a sve to će simulirati ultra realistični fizikalni sustav kojeg razvija ekipa KT Racinga, te će isti uz podršku za 4K razlučivost uz stalnih 60 FPS-a igračima vrlo vjerno dočarati iskustvo i situacije s kojima su se natjecatelji susreli u stvarnosti.

Osim Hrvatske kao najveće novosti, WRC 10 će igračima predstaviti šest povijesnih rallyja kao što su San Remo, Argentina i Njemačka, 20 legendarnih vozila, 52 službena tima sezone 2021., kao i još tri nova rally natjecanja, pa ćemo uz Croatia Rally imati priliku po prvi puta iskusiti divlju vožnju Estonijom, Belgijom i Španjolskom. WRC 10 će krenuti u prodaju 2. rujna ove godine u verzijama za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, te nešto kasnije i za Nintendo Switch.