Square Enix odgodio Final Fantasy VII Remake i Marvel's Avengers

Iako su obje igre imale potvrđene datume izlaska, izdavač i timovi su zaključili da im treba dodatno vrijeme za dorađivanje oba iskustva zbog čega su izlasci odgođeni

Mateja Šop utorak, 14. siječnja 2020. u 17:01

Prije malo više od tjedan dana pisali smo o igrama koje nas najviše vesele ove godine, a na popisu od njih 20 našle su se i Final Fantasy VII Remake i Marvel's Avengers. Obje su imale datum izlaska, novo i izuzetno lijepo izdanje kultnog RPG-a trebali smo zaigrati 3. ožujka, dok je nova igra s popularnim superherojima bila predviđena za 15. svibanj. Danas je izdavač Square Enix odgodio izlazak za obje.

Objave su stigle i putem društvenih mreža i putem službenih stranica. Za Final Fantasy VII Remake javio se producent Yoshinori Kitase koji je kao razlog naveo onaj standardni za odgode - dodatnih par tjedana za poliranje i dorađivanje radi kojeg će igrači dobiti najbolje moguće iskustvo. Uz to se naravno ispričao i zamolio za strpljenje, a novi datum izlaska je 10. travnja.

Final Fantasy VII Remake trenutno je najavljen samo za PlayStation 4, a osim toga će igra biti epizodičnog tipa. To znači da će svi oni koji nabave ovu igru sredinom travnja moći istražiti cijeli Midgar s Cloudom i ekipom, ali će za ostale sadržaje morati čekati.

Za obavijest o odgodi Marvel's Avengersa pobrinuli su se suosnivači tima Crystal Dynamics, a razlog je isti kao i za Final Fantasy. Odgoda im nije najdraža stvar, ali budući da im je projekt ambiciozan, za propisno odrađivanje nove priče, kampanje i kooperativnog multiplayera trebat će im više vremena. Umjesto u svibnju, igra će sada izaći 4. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Square Enix je s Avengersima zatvorio svoju prezentaciju na sajmu E3 prošle godine, a prve reakcije igrača na viđeno nisu bile baš najbolje. Zbog toga ne čudi što Eidos Montreal i Crystal Dynamics žele više vremena za razvoj, a nadamo se da će im to biti dovoljno.

Ako vas zanima više informacija o svakoj igri, za sve što je objavljeno vezano uz Final Fantasy VII Remake možete pronaći na ovim stranicama, dok su one za Marvel's Avengers još uvijek prilično skromne. Ovo su prve odgode u 2020. godini za igre koje smo već znali, a sudeći prema trendovima proteklih nekoliko godina, sigurno neće biti zadnje.