Survival Soulmask uskoro kreće s javnim testiranjem i zvuči vrlo primamljivo

Tijekom Steam Next Festa, Soulmask je bio treći najpopularniji naslov s preko 180.000 igrača koji su ga isprobali, a početkom svibnja kreće u javno testiranje s još više sadržaja

Damir Radešić subota, 13. travnja 2024. u 15:20

Prema svježoj objavi developera CampFire Studio, plan im je 1. svibnja započeti s devetodnevnim testiranjem svog survival sandboxa Soulmask, jedne od igara na koju su brojni fanovi ovog žanra nedavno bacili oko.

Naime, spomenuti je tijekom Steam Next Festa u veljači, na kojem su bile dostupne demo inačice nebrojenih igara, bio treći najigraniji naslov s preko 180.000 igrača koji su ga zaigrali i hvalili četrdesetak sati sadržaja koje su mogli upoznati, a ako je vjerovati autorima, u spomenutom nadolazećem  javnom testiranju će im biti ponuđeno preko 300 sati igrivosti što je uistinu impresivno za jednu igru u razvoju.

Soulmask nas vodi u masivni svijet od 64 četvorna kilometra inspiriran civilizacijom drevnih Maja, sastavljen od sedam unikatnih bioma što će u finalnoj verziji biti prošireno novim područjima. Na nama je sakupljanje resursa, obavljanje raznih zadatka i otkrivanje nove opreme i sposobnosti u ulozi vođe vlastitog plemena uz stalnu prijetnju tri suparnička klana.

Dakako, nemoguće je sve stići na vrijeme vlastoručno, pa ćemo dijeliti zadatke svojim podanicima od kojih će svaki pojedinac imati svoju osobnost, ali i svoje mane. Tretirajte ih s poštovanjem i rado će za vas isukati mač i krenuti u bitku, dok bi se u suprotnom mogli pobuniti i vaše pažljivo kreirano carstvo odvesti u propast.

Druga stvar po kojoj se Soulmask razlikuje od konkurencije su maske po kojima je dobio naziv. Tijekom igranja otkrivat ćemo razne maske koje u početku služe kao dodatni atributi, no vremenom će se pokazati njihove specijalnosti, pa će jedna služiti za lov i izviđanje, druga za prikradanje, treća za bolje borbene sposobnosti i tako redom. Maske je moguće nadograđivati i uljepšavati, no kao i poslove, moguće ih je dijeliti sa suborcima na unikatan način.

Naime, ovisno o željenom učinku vezanom uz specijalizaciju maske, davanjem iste podaniku koji ima odgovarajuće statistike uskočit ćemo privremeno u njihovo tijelo i obaviti sve što treba sa specijalnostima koje inače nemamo. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv survival kojeg svakako treba isprobati, pa ga obavezno stavite na liste želja na Steamu.