Sve više naznaka da NCsoft radi na MMO-u smještenom u svijet serijala Horizon

Izvor blizak Sonyju i NCsoftu tvrdi kako autori Guild Warsa već naveliko rade na masivnom online multiplayeru na temeljima proslavljenog serijala Horizon

Damir Radešić četvrtak, 10. studenog 2022. u 06:00

Ako je vjerovati glasinama, korejski razvojna i izdavačka kuća NCsoft je dogovorila suradnju sa Sonyjem, te radi na novom MMO-u smještenom u svijet proslavljenog Horizona. Prisjetimo se, Horizon Zero Dawn je objavljen 2017. godine uz veliki uspjeh koji je osigurao izradu nastavka Horizon Forbidden West, a u međuvremenu je stigao i na Steam čime je započeo preokret poslovne politike Sonyja prema kojoj će isti svoje ekskluzive osim za PlayStation objavljivati i za PC.

U svakom slučaju, prekrasna igra koja bi uskoro mogla postati još ljepša obzirom da su prije par mjeseci Lance McDonald, osoba s brojnim vezama koja je često najavljivala stvari prije službenih objava, ali i nekolicina portala, prenijeli vijest o remasteru koji bi trebao stići uskoro.

U istoj objavi, se spominjao i online multiplayer na temelju svijeta Horizona koji je navodno u izradi za PlayStation 5 i PC, no Sony i razvojni tim Guerilla Games nisu željeli ništa komentirati. Glasine o MMO-u su ponovo isplivale prije par dana kada je izvor blizak Sonyju i NCsoftu za korejski portal MTN otkrio kako su tvrtke dogovorile partnerstvo u kojem će NCsoft napraviti igru prema Sonyjevom IP-u.

No, to nije sve, obzirom da isti izvor tvrdi kako na novom projektu radi interni tim NCsofta, te da je riječ o novoj igri serijala Horizon.

Dakako, sve su to glasine "trla baba lan", no gdje ima dima, ima i vatre, tim više što ovo nije prvi put da se mogući Horizon MMO spominje, a i NCsoft ima iza sebe Guild Warse, kao i njihov nastavak. Kao i obično Sony još uvijek mudro šuti, a službenu potvrdu dobit ćemo kada za nju budu spremni.