Svježa izdanja: Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, Star Renegades, Necromunda: Underhive Wars...

Kingdoms of Amalur je jučer osvanuo u novom ruhu, Star Renegades nas vodi u roguelite okruženje, Minecraft Dungeons ima novi DLC, a Necromunda: Underhive Wars oživljava svijet stolnog Warhammera 40K

Damir Radešić srijeda, 9. rujna 2020. u 19:00

Početak tjedna vrvi novim izdanjima među kojima se posebno ističu Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, novo izdanje ne baš sjajnog RPG-a u kojeg smo svojevremeno polagali mnogo nade, roguelite RPG Star Renegades u retro stilu, novi dodatak Creeping Winter za popularni Minecraft Dungeons, a novo viđenje okrutnog svijeta Warhammera 40.000 stiže u vidu taktičke strategije Necromunda: Underhive Wars.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Prije osam godina svi smo se pitali što se dogodilo s Kingdoms of Amalurom, obećavajućim RPG-om koji je imao sve preduvjete za uspjeh. Naime, za priču je bio zadužen proslavljeni pisac fantazija R.A. Salvatore koji je osmislio čitavu povijest Amalura koja se rasteže na 10.000 godina, dok sam dizajn igre potpisuju McFarlane i Ken Rolston, tvorac Elder Scrolls IV: Obliviona. Unatoč zvučnim imenima i velikom budžetu, u konačnici smo dobili malko RPG iskustvo otvorenog svijeta koje se nije moglo mjeriti s konkurencijom, poglavito ne s već razrađenim Elder Scrollsima, no novi vlasnici licence THQ Nordic su smatrali da ovaj projekt zaslužuje remaster i uz dodatne prilagodbe igrivosti, isti je jučer ugledao svjetlo dana.

Priča je dakako ista, pa nas Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning stavlja u ulogu prvog smrtnika koji je uspio pobjeći iz ralja smrti, te će pokušati spriječiti uništenje svijeta što uključuje mnogo istraživanja i borbi. Stil igranja određuju sami igrači izgradnjom svog heroja za što je zaslužan sustav Destiny koji omogućava konstantno evoluiranje sposobnosti i prilagodbe. Uz glavnu kampanju koja se proteže kroz igru, ista je obogaćena gomilom sporednih zadataka kojima su pridodane i avanture svih originalnih DLC-a objavljenih nakon izlaska izvornika. Navodno nas u Kingdoms of Amalur: Re-Reckoningu očekuju stotine sati igrivosti i "više sadržaja nego što bilo koja single-player igra zaslužuje", a za kraj ćemo spomenuti da je ovaj remaster moguće nabaviti putem GOG.com-a i Steama na kojem vlasnici originala dobivaju dodatnih 50 posto popusta prilikom kupnje.

Star Renegades

Ljubitelji indie RPG-ova od neki dan imaju priliku zaigrati Star Renegades, prema navodima medija, "savršeni hibrid taktičkih RPG-ova i roguelite sustava borbe". Zaplet kaže kako u našu dimenziju stiže servisni robot J5T-1N koji nas upozorava na Imperium, armadu na misiji uništavanja svega što im se nađe na putu. Pred nama je borba za opstanak kroz proceduralno generirane misije uz taktičke potezne konflikte s naglaskom na protunapade.

Računalo iz svakog našeg poteza uči i prilagođava se, a kada naši prvi heroji napokon padnu, ranije spomenuti servisni robot će se prebaciti u novu dimenziju i dati nam priliku za nastavak borbe s novim junacima uz sve beneficije iz ranijeg pokušaja. Svaki novi pohod je unikata zbog čega su prvi osvrti igrača na Steamu vrlo pozitivni, a osim na spomenutom servisu Star Renegades je moguće nabaviti na GOG.comu i Humble Storeu, dok inačice za PS4, Xbox One i Switch stižu naknadno.

Minecraft Dungeons: Creeping Winter

Fenomen zvan Minecraft je u svibnju ove godine dobio novu dimenziju izlaskom Minecraft Dungeonsa. Spomenuti je plod suradnje Mojang Studiosa i Double Elevena, a riječ je o "dungeon crawleru" koji je prema kritikama zabavan i šarmantan, no istovremeno boluje od jednostavne igrivosti i vrlo kratke priče. Bez obzira na sve, Minecraft Dungeons ima svoje horde pobornika koji od jučer mogu nadograditi svoju inačicu novim dodatkom Creeping Winter.

U spomenutom će se naši junaci suočiti s Wretched Wraithom i ledenim okruženjem, odnosno očekuju nas tri nove misije, nova oružja, oklopi i artefakti, te dakako, novi protivnici. Creeping Winter je drugi dodatak za Minecraft Dungeons koji se prodaje po cijeni od 5,99 dolara baš kao i prvi, Jungle Awakens, a ukoliko planirate nabaviti oba, kupnja Hero Passa vam donosi malu uštedu i dodatne bonuse. Više informacija o svemu potražite na službenom webu.

Necromunda: Underhive Wars

Focus Home Interactive nam je u suradnji s developerima Rogue Factor podario Necromunda: Underhive Wars, još jednu inkarnaciju svijeta Warhammer 40.000. U ovom slučaju, radnja se seli u podzemlje Necromunde, a kao i u većini ranijih slučajeva, riječ je o preradi stolne igre istog naziva u kojoj se suparničke bande bore za bogatstvo, moć i čast vlastitih kuća. Kako kažu autori, samo najsnažniji preživljavaju, pri čemu i samo okruženje predstavlja opasnost, ali je istovremeno i teren kojeg valja iskoristiti za uspješnu eliminaciju protivničke ekipe. Uz poteznu borbu i nadogradnje svakog člana kojeg je moguće specijalizirati za određene zadatke, Necromunda: Underhive Wars je moguće zaigrati solo ili u četveročlanim bitkama online, a osim standardne verzije, na Steamu je dostupno i bogatije  izdanje koje u košaricu dodaje knjižicu artova i službeni soundtrack.