Taktička strategija Narcos: Rise of the Cartels stiže idući mjesec

Ljubitelji Netflixovog serijala Narcos od idućeg mjeseca imaju priliku pridružiti se Medellinskom kartelu ili DEA u poteznoj taktičkoj strategiji Narcos: Rise of the Cartels

Damir Radešić nedjelja, 27. listopada 2019. u 21:52

Izdavačka kuća Curve Digital i razvojni tim Kuju su objavili kako Narcos: Rise of the Cartels kreće u prodaju 19. studenog u verzijama za PC i PlayStation 4, te par dana kasnije i za Nintendo Switch. Kako i samo ime govori, spomenuti naslov je temeljen na vrlo popularnom Netflixovom televizijskom serijalu Narcos, točnije na njegovoj prvoj sezoni koja nas vodi u okrutni svijet kartela u Kolumbiji tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tada je došlo do naglog širenja Medellinskog kartela i njegovog utjecaja ne samo u Kolumbiji već i van njenih granica što je privuklo pozornost SAD-a. Igrači imaju priliku odabrati stranu kartela i nastaviti s ekspanzijom carstva El Patróna, dok nas druga kampanja stavlja uz bok Stevea Murphya u nastojanju eliminacije prijetnje čitavom svijetu. Znamo kako je to u stvarnosti i serijalu završilo, a na nama je da povijest iznova napišemo ili je ponovimo.

Prema službenom priopćenju, Narcos: Rise of the Cartels ugošćuje lokacije i likove viđene u seriji, te ćemo se u ovom svijetu susresti s El Mexicanom, Murphyjem, Peñom, Primom i mnogim drugima pri čemu svaki ima unikatne sposobnosti koje u bitkama mogu donijeti prevagu . Kako kažu autori, vizualni stil serije, poznata scenografija i priča koja privlači igrače su stvorili savršenu podlogu za strateško iskustvo koje u žanr donosi neke zanimljive elemente igrivosti.

Uz mogućnost smjene poteza svake strane, imamo priliku odigrati nekoliko pomaka unutar jednog, te u ključnim trenucima preuzeti direktnu kontrolu nad likovima. Tijekom igre stvarat ćemo vlastite timove sastavljene od jedinica različitih klasa, nadograđivati njihove sposobnosti, te se dakako pridružiti glavnim likovima iz serije koji vode priču u nizu različitih scenarija. Svaka akcija mora biti pomno isplanirana i uz što manje gubitaka, obzirom da svaka odluka tijekom bitke donosi dalekosežne posljedice, a kako to izgleda u pokretu provjerite u promotivnom videu koji slijedi.