The Witcher 3 navršio pet godina, CD Projekt Red slavi rasprodajom

Prije pet godina prvi put smo ušli u uljepšane cipele Geralta od Rivije, a razvojni tim je odlučio onima koji ga nisu do sada zaigrali ponuditi po sniženoj cijeni

Mateja Šop srijeda, 20. svibnja 2020. u 07:00

Na današnji dan prije pet godina CD Projekt Red izdao treći nastavak u svojem RPG serijalu The Witcher. Punog imena The Witcher 3: Wild Hunt, ova je igra završila priču Geralta od Rivije, poznatog još kao Bijeli Vuk, i brzo očarala i oduševila velik broj igrača i kritičara. Uspjehu je doprinijela i politika razvojnog tima - u doba kada su mikrotransakcije i naplaćivanje sadržaja bili u velikom porastu, tim je besplatno podijelio 16 manjih DLC-ova, a ono što su naplatili bile su dvije velike i odlično napravljene ekspanzije, Hearts of Stone i Blood and Wine.

CD Projekt je odlučio obilježiti petu obljetnicu izlaska ovog RPG-a s ogromnim otvorenim svijetom, a osim što su putem društvenih mreža upitali igrače koja su njima najdraža sjećanja druženja s Geraltom, pripremili su i posebnu ponudu.

Ako do sada niste zaigrali ovaj RPG, na popustu se nalaze PC, PlayStation 4 i Xbox One verzije igre. Na računalima možete birati između Steama, GOG-a i Epic Games Storea. U prve dvije trgovine ćete osim posljednjeg nastavka na sniženju pronaći druge dvije igre u trilogiji, kao i spin-off Thronebreaker: The Witcher Tales, dok se u Epicovoj trgovini prodaje GOTY verzija. Za Xbox One snižene su sve igre koje su izašle za tu konzolu, dok je za PlayStation 4 dostupan The Witcher 3 GOTY. Sve ponude, osim one u Epic Games Storeu, traju tjedan dana.

Iako je ovaj RPG imao neke mane i ima igrača kojima nije jasno zašto ga drugi toliko vole, CD Projekt Red podignuo je ljestvicu za ovaj tip igara. Od priče, questova, grafike, glazbe, atmosfere, interakcija s likovima, izuzetno zabavne kartaške igre Gwent, oni koji vole opsežne igre izgubili su u tom brutalnom i kompleksnom fantazijskom svijetu brojne sate. The Witcher 3: Wild Hunt je prošlog mjeseca premašio 28 milijuna prodanih primjeraka, a iako je razvojni tim rekao da je Geraltova priča gotova, rekli su da bi se možda mogli vratiti i vidjeti kako bi perspektiva Ciri izgledala. Nadano se da će nakon Cyberpunka 2077 to ozbiljnije i razmotriti.

The Witcher 3: Wild Hunt dostupan je za PC, PlayStation 4, Xbox One i od ove godine i za Switch, a sve informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama. Oni koji su zaigrali igru i žele se prisjetiti glazbe, mogu uživati u posebno pripremljenoj izvedbi u nastavku.