THQ Nordic otkupio prava na Kingdoms of Amalur

Izdavač nastavlja s akvizicijama IP-ova koji su bili solidni, ali od koji su drugi izdavači odustali

Mateja Šop petak, 7. rujna 2018. u 06:00

Početkom veljače 2012. godine izašao je RPG zvan Kingdoms of Amalur: Reckoning. Na njemu su radili timovi 38 Studios i Big Huge Games, a s izdavanjem je pomogao EA. Iako su ocjene kritičara bile dobre i iako su igrači bili zadovoljni, prodajni rezultati su podbacili. Nakon tri mjeseca igra je došla do brojke od 1,2 milijuna prodanih primjeraka, ali je procjena bila da će im trebati minimalno 3 milijuna da se pokriju svi troškovi.

Nakon što su izašla tri dodatka (The Legend of Dead Kel, Teeth of Naros i Weapons and Armor Bundle) podrška za igru je prestala, a 38 Studios je par mjeseci nakon njenog izlaska zatvorio svoja vrata. Od tada je Kingdoms of Amalur IP ostao u limbu, da bi danas nitko drugi nego THQ Nordic, koji je nedavno najavio novu Desperados igru i otkupio prava na serijal TimeSplitters i Second Sight, objavio da je on u njihovom vlasništvu.

U službenoj izjavio stoji kako su od 38 Studiosa preuzeli IP "Kingdoms of Amalur" i uz to napušteni MMORPG project zvan "Copernicus". Za samu akviziciju zadužen je THQ Nordic AB čije je sjedište u Švedskoj, dok će za prodaju, distribuciju, procjenu izrade nastavaka i novog sadržaja biti zadužen THQ Nordic GmbH u Austriji.

Za ljubitelje originala je ovo odlična vijest, a hoće li se THQ Nordic odlučiti na izradu nastavka ili će se možda samo pozabaviti remasterom ili remakeom saznat ćemo kada tu informaciju budu spremni podijeliti. Kingdoms of Amalur: Reckoning imao je zanimljivu i zabavnu borbu i crafting sustav uz veoma lijep i razrađen svijet, a jedino je priča bila malo upitna. Igra se još uvijek prodaje na sve tri platforme za koje je izašla - PC, PlayStation 3 i Xbox 360 - pa ako ste zainteresirani, zaputite se na službene stranice gdje ćete pronaći više detalja.