Todd Howard potvrdio da prva ekspanzija za Starfield stiže ove jeseni

Uz radove na ekspanziji, Bethesda dovršava nove sadržaje vezane uz izradu brodova, dok posebnu pažnju posvećuje modderima od kojih su neke i zaposlili

Damir Radešić utorak, 30. travnja 2024. u 21:00

Bethesdin Starfield zahvaljujući stalnim nadogradnjama polako poprima oblik kakvog je ovaj SF RPG trebao imati već pri izlasku prošle godine, no na takav razvoj situacije smo navikli kada je riječ o igrama ove izdavačke kuće. Nakon što su krajem godine natuknuli da će Shattered Space donijeti "proširenje priče, nove lokacije, opremu i koješta drugo", u jučerašnjem intervjuu za Kinda Funny Games, Todd Howard, glavni i odgovorni u Bethesdi, je potvrdio kako spomenuta ekspanzija stiže ove jeseni.

Osim Shattered Spacea, Howard se dotaknuo i ostalih novosti vezanih uz Starfield, točnije skoru nadogradnju koja će biti najavljena za par dana, a vezana je uz dodatne sadržaje koji će igračima olakšati i poboljšati iskustvo kreiranja svemirskih brodova. Uz ove nadogradnje, progovorio je i o Starfield Creation Kitu, alatima koji će talentiranim igračima pružiti mogućnost robusnijih modifikacija koje su iznimno važne za sve njihove igre.

Navodno neki od moddera već imaju pristup ovim alatima i uskoro će biti više riječi o njima i načinu na koji će biti implementirani u igru. ""Naši modderi su nevjerojatni", kaže Howard i napominje kako su neke od njih čak i zaposlili u Bethesdi, te nastavlja: "Mislim da ti ljudi zaslužuju našu pažnju i zahvalnost za ono što su napravili za naše igre".