U prodaji simulacija Planet Zoo, za sve one koji žele voditi brigu o zoološkom vrtu

Svi oni koji žele sagraditi, održavati i nadzirati svoj zoološki vrt od danas mogu to napraviti kroz novu igru Frontier Developmentsa

Mateja Šop utorak, 5. studenog 2019. u 15:07

Nakon što su igračima dali opciju da na razne načine istražuju svemir kroz Elite Dangerous, razvojni tim Frontier Developments bacio se na izradu simulacija. Prva je bila svojevrsni spiritualni nastavak na serijal RollerCoaster Tycoon imena Planet Coaster koju su igrači odlično prihvatili. Zatim su dobili licencu za izradu simulacije u svijetu Jurassic Parka i napravili Jurassic World Evolution, koji je prošao nešto malo lošije kod kritičara i publike. Nakon toga su se opet usmjerili na svoj Planet serijal, pa igrači od sada mogu stvoriti svoj virtualni zoološki vrt.

Planet Zoo najavljen je krajem travnja ove godine, oni koji su kupili Deluxe verziju igre imali su priliku sudjelovati u zatvorenom beta testiranju koje je trajalo dva tjedna između kraja rujna i početka listopada, da bi od danas svi oni koji žele nabaviti igru dobili priliku vidjeti što je to točno Frontier Developments pripremio. Prema onome što kritičari kažu, ljubitelji simulacija i menadžerskih igara imaju se čemu veseliti i igra trenutno ima prosječnu ocjenu 82/100.

"Izgradite svijet za divlje životinje kroz Planet Zoo. Od tvoraca igara Planet Coaster i Zoo Tycoon stiže sveobuhvatna zoološka simulacija u kojoj se nalaze autentične životinje koje razmišljaju, osjećaju i istražuju svijet koji oko njih stvarate. Iskusite kampanju koja sadrži brojne svjetske lokacije ili pustite mašti na volju kroz slobodu Sandbox moda. Stvorite jedinstvena staništa i prostrane krajolike, donesite važne i značajne odluke, te pazite na svoje životinje dok održavate najluđe svjetske zoološke vrtove", poručuje vam tim.

Planet Zoo možete nabaviti za PC putem Steama i to u dvije verzije - obična koja je prodaje po cijeni od 44,99 eura i Deluxe koja za 10 eura više uključuje još tri životinje, glazbu i slike. Trenutna verzija igre uključuje 70 životinja, šest bioma, razne vremenske uvjete, smjenu dana i noći, četiri moda za igranje (Franchise, Career, Challenge i Sandbox), a možete igrati offline i online. Tim je također najavio tjedne i mjesečne izazove za sve igrače koji u njima žele sudjelovati. Sve ostale informacije možete pronaći na službenim stranicama, dok se najnoviji trailer nalazi u nastavku.