Ubisoft uskoro prestaje prodavati Anno 1800 na Steamu

Dva tjedna prije izlaska nove igre u strateškom serijalu Anno je izdavač odlučio da će je povući iz prodaje sa Valveovog servisa nakon što izađe

Mateja Šop četvrtak, 4. travnja 2019. u 12:15

Za manje od dva tjedna izaći će Anno 1800, nova igra u popularnom strateškom serijalu iza koje stoji razvojni tim Blue Byte. Prije par dana su svi koji su posjetili stranicu na Steamu mogli vidjeti novu obavijesti u kojoj stoji da ju zainteresirani igrači na tom servisu mogu nabaviti samo do dana izlaska, nakon čega će je Ubisoft povući iz prodaje.

Prema onome što je napisano, čast prenošenja ove vijesti igračima imao je razvojni tim koji kaže da je ova odluka na izdavaču koji im je obećao da će svi koji su već kupili igru i nakon prestanka prodaje imati pristup svim nadogradnjama i DLC-ovima. Druga trgovina u kojoj možete nabaviti igru je Epic Games Store, što nakon partnerstva koje je Ubisoft imao s njima za The Division 2 nije nimalo iznenađujuća odluka. Veoma slična stvar dogodila se i s Metro Exodusom, samo što u ovom slučaju oni koji preferiraju Steam imaju do izlaska igre za nabaviti igru putem predbilježbi, umjesto 24 sata nakon kojih je Metro preseljen u Epicovu trgovinu.

Kao i za Metro, reakcija igrača nije pretjerano pozitivna, a budući da je Epicov Tim Sweeney izjavio da nemaju namjeru prestati osiguravati ekskluzive za svoju trgovinu, oni kojima se ne sviđa ta praksa morat će pričekati da Valve smisli neki odgovor na ovo što Epic radi.

Oni kojima ne smeta promjena launchera mogu idućeg tjedna sudjelovati u otvorenom beta testiranju igre. Test će trajati od 12. do 14. travnja, moći ćete igru zaigrati putem Epic Games Launchera i Uplayja, a preuzimanje ćete moći odraditi od 10. travnja da možete odmah uskočiti u igru kad beta postane dostupna. Od sadržaja vas čeka "gotovo konačna verzija igre", pa možete isprobati multiplayer, kao i kampanju za jednog igrača. Ubisoft je objavio i sistemske zahtjeve koje možete proučiti u nastavku:

Anno 1800 izlazi 16. travnja za PC i nakon dva nastavka s futurističkom tematikom se razvojni tim vratio u povijest i odlučio igračima ponuditi razvoj u industrijskoj revoluciji. Možete nabaviti dvije verzije igre - standardnu za 60 eura i Deluxe za 70 eura koja osim osnovne igre uključuje prvi DLC, glazbu iz igre i nešto digitalnih umjetnina. Ovisno o preferencijama, Anno 1800 možete kupiti na Steamu (samo do 16. travnja), Epicu i Uplayju, dok ćete sve druge informacije o toj strategiji pronaći na službenim stranicama.