Velika nadogradnja i ekspanzija za Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr odgođene

NeocoreGames je u posljednji čas odlučio odgoditi izlasak iščekivane nadogradnje i samostalne ekspanzije za prvi aRPG u popularnom sci-fi svijetu

Mateja Šop srijeda, 29. svibnja 2019. u 06:00

Prošle godine početkom lipnja izašao je Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr, prvi akcijski RPG u tom krvavom znanstveno-fantastičnom svijetu. Razvojni tim zadužen za njegovo stvaranje bio je NeocoreGames koji su nekim igračima poznati po radu na serijalu Van Helsing. Igra je bila prilično obećavajuća, no tim nije uspio oduševiti igrače. Obećali su to popraviti velikom besplatnom nadogradnjom imena Patch 2.0 i izdavanjem samostalne ekspanzije Warhammer 40,000: Inquisitor - Prophecy.

Oba dodatka bila su u planu za jučer, ali je tim dva sata prije nego što su trebala postati dostupna odgodio njihov izlazak. Vijest su prenijeli putem stranica na Valveovom servisu, a u njoj stoji sljedeće: "Kako bismo vam pružili što bolje iskustvo odlučili smo pomaknuti datume izlaska za Inquisitor - Prophecy i Patch 2.0. Nastavit ćemo marljivo raditi kako bi igra bila što bolja, a u međuvremenu ćemo vas zamoliti za strpljenje i razumijevanje".

U skladu s odlukom promijenili su roadmap, pa će tako Patch 2.0 postati dostupan 20. lipnja, a samostalna ekspanzija će izaći tek 30. srpnja. Neki igrači nemaju ništa protiv toga da tim posveti dodatno vrijeme dorađivanju igre, ali se većina slaže da im nije najbolji potez bio na dan kada su oba dodatka bila najavljena iznenada promijeniti kada će oni izaći.

Kako bilo, uz obavijest je stigao i dorađeni Compendium u kojem stoje detaljni opisi svih promjena koje će Patch 2.0 donijeti. Prema onome što se nalazi na tim stranicama, apsolutno svaki aspekt gameplayja bit će dorađen, od borbe, leveliranja, itema i craftinga do nove kampanje, izazova i quality of life promjena.

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr možete zaigrati na PC-u putem Steama, a osim tamo možete ga nabaviti i putem Humble Bundlea, te za PS4 i Xbox One. Inquisitor - Prophecy možete dodati na popis želja na Steamu i iako nije poznato po kojoj će se cijeni prodavati, oni koji su kupili Inquisitor - Martyr moći će ekspanziju nabaviti po 30 posto jeftinijoj cijeni. Valja napomenuti da se radi o samostalnoj ekspanziji, pa možete preskočiti prvu igru ako želite. Za više detalja o osnovnoj igri zaputite se na ove stranice, detalje o ekspanziji ćete pronaći ovdje, a najnoviji trailer se nalazi ispod teksta.