Velika rasprodaja na Epic Games Storeu, Sea of Thieves i Fallout 76 stižu na Steam i ostale vijesti

Proljetna rasprodaja na Epic Games Storeu donosi dodatne kupone s deset dolara bonusa, Sea of Thieves i Fallout 76 uskoro u ponudi Steama, a Endzone - A World Apart je dostupan u razvojnoj inačici

Damir Radešić petak, 3. travnja 2020. u 23:12

Epic Games Store je pokrenuo veliku proljetnu rasprodaju uz zanimljiv popust na ionako snižene cijene, Microsoft dovodi Sea of Thieves na Steam, baš kao i Bethesda svoj Fallout 76 uz prigodni bonus za postojeće vlasnike spomenutog online RPG-a koji odluče povezati Bethesdin korisnički račun s onim na Steamu, dok je ekipa Gentlymad Studiosa je pokrenula program ranog pristupa svojoj strateškoj simulaciji Endzone - A World Apart.

Dodatni popust na popust

Rasprodaje na servisima koji se bave distribucijom digitalnih igara nisu nikakva novost i svatko se trudi napraviti svoju rasprodaju unikatnom. Proljetna rasprodaja na Epic Games Storeu koja je započela jučer traje od 1. svibnja i tijekom iste se nudi praktički čitava ponuda naslova uz različite popuste. Primjerice, Borderlands 3 se nudi uz 50 posto popusta, Control uz 35 posto, Phoenix Point 25 posto i tako redom. Naoko, popusti nisu veliki, no postoji i jedna "kvaka", a nije 22, već deset.

Naime, prilikom svake kupnje naslova čija je cijena na popustu veća od 14,99 eura, moguće je iskoristiti kupon od dodatnih deset eura bonusa, pa tako primjerice regularna cijena Red Dead Redemptiona II iznosi 59,99 eura, uz popust 47,99 eura, a uz korištenje kupona, za njega ćete morati izdvojiti 37,99 eura što je za naslov ovog kalibra više nego povoljno. Da stvar bude bolja, nakon svake kupovine dobivate novi kupon istog iznosa za slijedeću kupovinu i tako u krug. Primamljivo u svakom slučaju, pa trkom na Epic Games Store i pogledajte što se nudi.

Pridošlice na Steam

Na stranicama Steama svoje mjesto je dobio Sea of Thieves, akcijska avantura izvorno objavljena na Microsoft Storeu čime će se baza igrača zasigurno povećati. Iako spomenuta još uvijek nije dostupna, u okviru datuma izlaska stoji kako "stiže uskoro", a nadamo se da će izlazak popratiti i kakav prigodan popust o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Kako stoji u popratnom opisu, verzija na Steamu će biti kompatibilna s onima s Microsoft Storea i Xboxa One uz podršku međuplatformskog igranja, a autori ističu kako konstantno rade na poboljšanjima igre i nadopuni sadržajima, te da su iznimno sretni ponuditi je igračima koji preferiraju Steam.

Slična sudbina očekuje i Bethesdin Fallout 76 koji bi prema planu trebao osvanuti 14. travnja na Steamu, usporedo s velikom nadogradnjom Wastelanders. Igrači koji posjeduju spomenuti online RPG će imati priliku povezati korisničke račune Bethesde i Steama, a izdavači im daju i dodatni razlog da to naprave. Spomenutu radnju je moguće napraviti do 12. travnja, a svi koji se odluče na taj korak će dobiti Fallout Classic Collection s prva tri nastavka ovog serijala potpuno besplatno.

Valja spomenuti kako unatoč povezanim računima, Atome nije moguće dijeliti među istima te su vezani uz platformu na kojoj su nabavljeni, no predmeti iz Atomic Shopa su zajednički i mogu se koristiti bez obzira na način pokretanja igre. Ponuda Fallout Classic Collectiona kao poklona vrijedi i za igrače koji se unutar dva tjedna nakon izlaska odluče na kupnju Fallouta 76 nakon što krene u prodaju na Steamu, a dodatne detalje o svemu potražite ovdje.

Endzone - A World Apart u early accessu

Izdavačka kuća Assemble Entertainment i razvojni tim Gentlymad su pokrenuli program ranog pristupa njihovom novom projektu Endzone - A World Apart. Prema planu, ova razvojna inačica će biti dostupna najmanje šest mjeseci tijekom kojih će developeri raditi na dopunama sadržaja i ispravcima koji nesumnjivo slijede. Opisan kao "postapokaliptična survival menadžerska strategija", Endzone - A World Apart prati skupinu izbjeglica koji, 150 godina nakon terorističkih napada nuklearnim oružjima koji su razorili svijet, napuštaju sigurnost podzemnog bunkera i kreću u avanturu obnove "normalnog" života.

Površina je daleko od negdašnje, te naše smjele avanturiste očekuju otrovne kiše, pješčane oluje, radijacija i općenito opasno okruženje u kojem moraju izgraditi naselje za što je dostupno preko tridesetak građevina, sakupljati resurse, te se konstantno prilagođavati promjenjivim uvjetima koje diktira narušena priroda. Prema planu, tijekom travnja igrači imaju priliku pokretati ekspedicije na udaljene lokacije i izvršavati sporedne misije, dok bi već u svibnju Endzone - A World Apart trebao dobiti nadogradnju koja u igru uvodi scenarije, različite načine igranja i statistike, a nakon nje, ostaje da vidimo. Tijekom naredna dva tjedna je ovaj naslov moguće nabaviti uz dodatnih 15 posto popusta koji vrijedi i za sadržajno bogatije izdanje Save the World, a dodatni detalji o svemu vas čekaju ovdje.