Void Bastards i Yooka-Laylee besplatni na Epic Games Storeu

Prema dobro poznatom pravilu, do idućeg četvrtka imate priliku u svoje kolekcije na Epic Games Storeu uvrstiti dva nova besplatna naslova, Void Bastards i Yooka-Laylee

Damir Radešić petak, 20. kolovoza 2021. u 14:12

Epic Games Store je jučer u popodnevnim satima osvanuo s novom ponudom tjednih besplatnih igara, a ovaj put su na red došli pucačina Void Bastards i avanturistički platformer Yooka-Laylee.

Void Bastards je opisan kao strateški FPS u kojem ćemo morati prokrčiti put kroz opasno područje svemira sakupljajući resurse i sami odlučivati koje bitke želimo voditi, a koje protivnike zaobići. Okršaji se odvijaju u uskim prostorima svemirskih brodova uz nužno ranije planiranje i pamćenje tlocrta, očekivanih rizika i protivnika, kao i terminala i brodskih sustava koji bi nam u napretku mogli pomoći. Kako kažu autori, samo je na nama odluka kada ćemo se boriti, kada pobjeći, a kada iskoristiti nove spoznaje poput mogućeg sabotiranja obrane. Uz nebrojeno zatvorenika (života) od kojih svaki dolazi s unikatnim bonusom i nastavlja borbu sa svim predmetima koji su prethodni sakupili ili izradili, Void Bastards je moguće završiti za petnaestak sati, a svoj besplatni primjerak ovog neobičnog FPS-a ugrabite ovdje.

Yooka-Laylee potpisuje ekipa Playtonica koji su zamislili masivni otvoreni svije u kojem neobičan dvojac, zeleni gušter Yooka i dugonosi šišmiš Laylee, pokušava spriječiti glavnog negativca u namjeri da apsorbira sve knjige svijeta i pretvori ih u profit. Svaki od likova ima unikatne sposobnosti koje valja kombinirati kako bi riješili brojne zagonetke i platformske izazove, te u nekom trenutku otključali i proširili područje igranja novim svjetovima što uključuje i teže protivnike, kvizove, retro arkadne igre i tako redom. Void Bastards i Yooka-Laylee je moguće prisvojiti do popodnevnih sati idućeg četvrtka, a naslijedit će ih Automachef u kojem ćemo dizajnirati kuhinje i programirati mašineriju kako bismo procese kuhanja automatizirali, dok drugi naslov, ako će ga uopće biti, trenutno nije poznat.