Warhammer: Vermintide 2 premašio 500 tisuća prodanih primjeraka

Razvojni tim Fatshark je objavio kako je njihova nova igra u manje od tjedan dana prešla brojku od pola milijuna, a zasad je dostupna samo na PC-u

Mateja Šop srijeda, 14. ožujka 2018. u 07:00

Sredinom veljače je švedski razvojni tim objavio kako će igrači moći zaigrati njihovu kooperativnu akcijsku igru u stilu Left 4 Deada početkom ožujka, a to rade od prošlog četvrtka i to u poprilično velikom broju. Fatshark je objavio kako se u manje od tjedan dana prodalo više od 500 tisuća kopija Warhammer: Vermintidea 2.

Predsjednik tima, Martin Wahlund, rekao je sljedeće: "Ponosni smo i sretni što su igrači diljem svijeta objeručke prihvatili Warhammer: Vermintide 2.  Cilj je bio prodati 500 tisuća primjeraka, ali nismo ga planirali ostvariti u manje od tjedana dana nakon izlaska." Druge brojke koje su uz to objavili jesu: 204 milijuna odgledanih minuta igre na Twitch.tvu, 50 milijardi smaknutih neprijatelja i "100% ponosnih članova tima".

Vermintide 2 je akcijska igra iz prvog lica u kojoj upravljate jednim od pet dostupnih heroja i mlatite po hordama Skavena (dvonožnih štakora) i Chaosa (nemilosrdnih, krvožednih barbara). U odnosu na original, svaki heroj sada ima tri različite klase i vještine, tim je pripremio nova okruženja i Heroic Deeds sustav uz koji vam pada bolja oprema.

Popravci u odnosu na prvu igru su se igračima očito jako dopali, a onima koji igraju na računalima će se uskoro moći pridružiti i vlasnici PlayStationa 4 i Xboxa One, jer tim priprema beta testiranje na konzolama do kraja proljeća. U traileru možete vidjeti kako igra izgleda, a za sve druge detalje se zaputite na službene stranice ili Steam.

Svijetla budućnost mračnog Vermintidea 2

Nakon što su objavili impresivne podatke o prodaji, Fatshark je odlučio igračima reći što dalje planiraju za igru. Rekli su kako im je glavni cilj slušati zajednicu igrača i osigurati im najbolje moguće iskustvo, a uz to su spomenuli što bi trebalo u stići u igru u naredna tri mjeseca.

Do kraja ovog mjeseca pozabavit će se tehnikalijama i balansiranjem sustava koji se nalaze u igri, zatim će u travnju izdati prvi DLC koji će uključivati dvije nove mape, a nakon toga u svibnju stiže podrška za modove uz dedicated servere.

Budući da nastavci nekad znaju biti problematični, drago nam je da je Fatshark uspješno igračima pružio ono što su htjeli te da se to odražava i u prodajnim rezultatima. Izgleda kako tim planira dugo podržavati igru, pa će broj pretučenih štakora i barbara sigurno još dugo rasti.