Započelo beta testiranje Stardew Valley multiplayera

Eric "ConcernedApe" Barone je putem službenih stranica, kao i onih na Steamu, objavio kako svi zainteresirani igrači mogu od danas napraviti novu farmu i igrati s prijateljima

Mateja Šop ponedjeljak, 30. travnja 2018. u 22:55

Nakon više od godine dana rada i zatvorenog testiranja Stardew Valley multiplayer je dostupan svim igračima za isprobavanje putem otvorene bete. Vijest je objavio tvorac najpopularnije indie igre 2016. godine, ConcernedApe, putem svojeg Twitter profila:

Uz to su stigle i upute za one koji žele s prijateljima živjeti i raditi na virtualnoj farmi koje se nalaze na službenim stranicama igre, kao i na Steamu. Igrači mogu igrati putem servisa Steam (multiplayer stiže u GOG verziju za par dana), kao i u LAN okruženju, a maksimalan dopušteni broj igrača je četiri. Na jednom je igraču da na svojoj postojećoj farmi napravi nove kuće za svoje prijatelje ili ako želite možete napraviti novu farmu i odmah u izborniku odrediti koliko dodatnih kuća želite.

Svaki igrač živi u svojoj kući, a za vrijeme života na selu dijelite samu farmu, novce i promjene koje se u svijetu događaju, dok su inventari, vještine i odnosi s drugim NPC-jevima zasebni. Osim što kao i u kampanji za jednog igrača možete ženiti likove iz igre, sada možete zaprositi svoje suigrače.

Detaljne upute o tome kako sve to možete odraditi pronaći ćete ovdje ili na Steamu, pa ako želite vidjeti kako to izgleda već u ovoj fazi razvoja lako ćete to i odraditi. Zasad tim još nije odredio koliko će dugo beta testiranje trajati, ali svakako žele biti sigurni da nema bugova i da sve radi glatko, pa poručuju onima koji nalete na probleme da ih i prijave.

Eric "ConcernedApe" Barone je nakon toga putem Twittera poručio da će podijeliti detalje o novim sadržajima koji će stići u Stardew Valley nakon što završi faza testiranja, pa se ljubitelji ove igre, i oni koji će to tek postati, imaju čemu veseliti.