Zbog Fortnitea zaustavljen razvoj Unreal Tournamenta

Jedna od legendarnih online pucačina Unreal Tournament je trebala dobiti novo izdanje, no Epic Games je zaustavio daljnji razvoj i sve resurse preusmjerio u Fortnite

Damir Radešić četvrtak, 6. prosinca 2018. u 12:00

Prije četiri godine je ekipa Epic Gamesa po prvi put javno obznanila kako "mali tim UT veterana" radi na novom poglavlju Unreal Tournamenta koji je prema njihovim riječima trebao biti razvijan od strane Epica, fanova UT-a i developera Unreal Enginea 4. Sama igra bi bila potpuno besplatna za sve igrače, a troškove razvoja bi namirili postupno putem ugrađenog dućana u kojem bi kreativci mogli besplatno dijeliti ili prodavati svoje modove i ostale sadržaje od čega bi Epic uzimao postotak. Obzirom da o ovom projektu nismo čuli ništa u posljednjih godinu dana, te da je u rujnu Epic objavio kako ljudske resurse s Unreal Tournamenta seli u Fortnite, bilo je jasno da situacija nije baš najsjajnija.

Prilikom najave vlastitog dućana o čemu smo pisali, CEO i osnivač Epic Gamesa, Tim Sweeney, je u intervjuu za portal Variety izjavio kako Unreal Tournament ostaje dostupan takav kakav je trenutno, no na njemu više ne rade aktivno, te spomenuo da od nedavno surađuju s GOG.com-om kako bi svoje starije naslove ponudili u izvornom obliku na tom servisu. Gledamo li planetarnu popularnost Fortnitea koji bilježi preko osam milijuna igrača istovremeno i preko 200 milijuna korisničkih računa, ovakav razvoj događaja nimalo ne iznenađuje. Razvojna verzija novog Unreal Tournamenta je posljednju nadogradnju dobila prošlog ljeta, a preuzeti je možete na stranicama Epic Gamesa.