Chrome predstavio novu bočnu traku za brzu navigaciju kroz rezultate pretraživanja

Nova bi opcija trebala ubrzati i olakšati kretanje kroz više rezultata pretraživanja u nizu bez potrebe za otvaranjem i zatvaranjem tabova kako bi vidjeli detalje nekog rezultata

Tomislav Stanković srijeda, 2. studenog 2022. u 06:00

Google u svojoj objavi navodi kako pristupiti novoj bočnoj traci. Nakon što unesete pojam za pretraživanje u alatnu traku i kliknete na jedan od njih u alatnoj će se traci prikazati opcija 'Pogledajte više rezultata pretraživanja' uz mali Google logo.

Klikom na taj gumb otvara se bočna traka koja će prikazati sve rezultate pretraživanja uz polje za pretraživanje novog pojma iznad prikazanih rezultata.

Klikom na bilo koji rezultat iz bočne trake neće se otvarati novi tab nego će se sve prikazivati u trenutnom tabu. Korištenjem bočne trake ne morate više otvoriti nekoliko desetaka rezultata pretraživanja u različitim tabovima da bi ih potom sve redom zatvarali.

Osim toga, Google je također najavio da će Chrome dobiti značajku praćenja cijena koja će vam slati e-mail kada određeni proizvod pojeftini. Gumb "Prati cijenu" bi se trebao pojaviti svaki put kada posjetite web stranice neke internet trgovine, a istovremeno ste prijavljeni u web preglednik