Google će biti zabranjen u Donjecku i Lugansku, okupiranim ukrajinskim regijama

U okupiranim ukrajinskim regijama već je zabranjeno korištenje Instagrama i Facebooka, a ubrzo će ista sudbina snaći i Google

Matej Markovinović nedjelja, 24. srpnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Nathana Rebouças, Unsplash
Foto: Nathana Rebouças, Unsplash

Najpopularnija internetska tražilica bit će zabranjena u okupiranim ukrajinskim regijama Donjecku i Lugansku, nakon što su tamošnje proruske vlasti optužile Google za promicanje terorizma i nasilja protiv svih Rusa.

„Nehumana propaganda Ukrajine i zapada, odavno je prešla sve granice. Postoji pravi progon Rusa, nametanje laži i dezinformacija“, priopćio je na Telegramu Denis Pušilin, čovjek na čelu samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR).

Pušilin, naime, tvrdi da Google otvoreno, po nalogu svojih kustosa iz američke vlade, promiče terorizam i nasilje protiv svih Rusa, posebno protiv stanovništva Donbasa. Ipak, dodao je da postoji mogućnost da američki tehnološki div u budućnosti nastavi s radom.

„Ako Google prestane provoditi svoju kriminalnu politiku i vrati se u glavne tokove zakona, morala i zdravog razuma, neće biti prepreka za njegov rad“, napominje Pušilin.

Kako prenosi The Guardian, DPR i Luganska Narodna Republika, već su zabranile Facebook i Instagram na uzor Rusije. Podsjećamo i da je Rusija nedavno kaznila Google s 365 milijuna dolara zbog videozapisa na YouTubeu koji se protive tamošnjim zakonima.

📢 Uštedi do 12%

iPad

Idealni za kreativce i svakodnevnu uporabu!

769,99€ 5.801,49 kn 875,84€ Kupi

📢 3 godine jamstva

VERBATIM SSD

128GB, Vi550 S3, SATA 3, 2.5", 560/430 MB/s

22,99€ 173,22 kn Kupi


Najjednostavniji streaming ikad

ARCAM Solo Uno

Solo Uno donosi potpunu jednostavnost u složeni svijet audio streaminga pružajući kompaktan, elegantan i elegantan streamer s ugrađenim pojačalom

549,00 € 4.136,44 kn 728,52 € Akcija