YouCode – specijalizirana tražilica za developere

YouCode ima potencijal preoblikovati način na koji developeri koriste internet, ubrzati rješavanje problema i poboljšati dizajn softvera.

Tomislav Stanković subota, 16. srpnja 2022. u 10:15
📷 Image: YouCode
Image: YouCode

You.com, nova, prilagodljiva open source platforma za pretraživanje pokrenula je YouCode, specijaliziranu tražilicu za developere za koju tvrtka tvrdi da im omogućuje veću učinkovitost prikazom relevantnih isječaka koda, pronalaženjem kvalitetne dokumentacije i vodiča.

Za razliku od tražilica Google, Bing i Yahoo, korisnici You.com mogu implementirati AI kako bi personalizirali i prilagodili izvore koje žele vidjeti, redoslijed rezultata i koliko žele da njihovi rezultati budu privatni, rekao je suosnivač i izvršni direktor Richard Socher za VentureBeat.

"Cilj je vratiti kontrolu nad internetom korisnicima i zajednici", rekao je. "Developeri će moći izraditi aplikacije koje se pokreću unutar stranice s rezultatima pretraživanja, koristeći najsuvremenije tehnologije pretraživanja koje je You.com razvio kao dio svoje platforme za pretraživanje."

Upravo tome i služi ova tražilica koja želi omogućiti pronalaženje samo najrelevantnijih rezultata iz različitih izvora. Uz maksimalnu privatnost i bez oglasa. Također nudi inteligentne dodatke pokretane umjetnom inteligencijom koji mogu pomoći da se brže obavi više i koji mogu napisati niz programskog koda.

Osim putem web preglednika ova je tražilica dostupna i kao mobilna aplikacija za Android.

📷 Image: YouCode
Image: YouCode

Neke od važnijih značajki:

  • Isječci koda direktno u rezultatima pretraživanja: pravi odgovor možete vidjeti odmah bez da otvarate poveznicu. Ne napuštajući trenutni prozor, developeri mogu pronaći isječke koda s kontrolama za jednostavno kopiranje.
  • Isječci koda direktno u rezultatima pretraživanja: pravi odgovor možete vidjeti odmah bez da otvarate poveznicu. Ne napuštajući trenutni prozor, developeri mogu pronaći isječke koda s kontrolama za jednostavno kopiranje.
  • Razvoj uz pomoć umjetne inteligencije: YouCodeov AI može generirati kod na temelju upita za pretraživanje s Code Complete, aplikacijom koja pomoću neuronske mreže radi automatsko dovršavanje bilo kojeg upita koji se odnosi na razvoj softvera.
  • Brži pregled dokumentacije: Pomoću ploča za pregled koje sažimaju ono što je najčešće korisno iz originalnog izvora.
  • Brže otkrijte pogreške u podacima: bilo koju JSON datoteku moguće je provjeriti pomoću aplikacije JSON Syntax Validator izravno na stranici rezultata pretraživanja.
  • Direktan pristup udžbenicima i akademskim publikacijama: tutorijali iz W3 Schoolsa dobri su za početnike, ali napredniji developeri mogu brzo prijeći na konkretnije izvore. Osim repozicija na Githubu, mogu otkriti sjajan sadržaj iz akademskih publikacija kao što je Arxiv.