Popravak FaceID-a na iPhoneu X uskoro bez zamjene uređaja

Trenutno nije poznato kada će ova servisna opcija postati službeno dostupna i za iPhone X, ali korisnicima će laknuti znajući da Apple, nakon pet godina od izlaska uređaja, misli i na njih

Matej Markovinović četvrtak, 7. travnja 2022. u 12:20

Još je u veljači izašla vijest da će ovlašteni Appleovi serviseri moći popraviti FaceID na iPhoneu XS i novijim modelima bez zamjene cijelog uređaja. Ta odluka stiže zahvaljujući TrueDepth Camera servisnoj opciji, koja može riješiti probleme s otključavanjem telefona licem na pojedinim tvrtkinim telefonima.

Kako doznaje MacRumors, Apple širi tu mogućnost i na stariji iPhone X iz 2017. godine, koji, podsjetimo, nije bio dio prvobitnog popisa podržanih uređaja. Stara metoda popravka Face ID-a bila je zamjena cijelog telefona s drugim, što je kupcima s AppleCareom najčešće bila sasvim prihvatljiva opcija.

Međutim, većina korisnika iPhonea X vjerojatno ni nema AppleCare jamstvo otkad je proizvodnja uređaja obustavljena 2018. godine, što bi značilo da ih potpuna zamjena kod Applea košta oko 549 dolara ili nešto jeftinije ako se, naravno, odluče na kupnju istog telefona s oglasnika, prenosi The Verge.

Popravak FaceID-a bez zamjene cijelog uređaja u konačnici rezultira s manje elektroničkog otpada, a iako još nije poznata cijena ovog „pothvata“, pretpostavlja se da će dijelovi koštati manje nego kupnja drugog telefona. Naravno, treba napomenuti da su neki neovlašteni serviseri nudili uslugu popravka FaceID-a, unatoč kompliciranom procesu i činjenici da ju ni Apple do sad nije nudio.