Ljetni dvobroj Buga predstavlja vam 100 najboljih mobilnih aplikacija

Sa željom da vam pomognemo u pronalaženju korisnih i praktičnih mobilnih aplikacija u beskrajno velikoj ponudi, nastala je naša tema broja, u kojoj vam predstavljamo čak stotinu odličnih aplikacija. Neke možda već poznajte i koristite, ali vjerujemo kako ćete za dobar dio njih prvi put čuti ili ih barem detaljnije upoznati, a na koncu i instalirati na svoj mobitel

Miro Rosandić petak, 28. lipnja 2019. u 06:00

Već je postalo uobičajeno, pa rekao bih i društveno prihvatljivo, naći se negdje s prijateljima ili rodbinom i nakon naručenog pića i par razmijenjenih rečenica svatko bi za sebe iskoristio prvi zvuk notifikacije sa svog mobitela, da ga uzme u ruke i "na brzinu" provjeri što je novoga. Razgovaralo se dalje ili ne, mobitel mnogima ostaje trajno u rukama i vrlo uspješno odvlači pažnju od onoga o čemu se priča... A ako je netko sam, bilo doma ili na kavi, konstantno je u trenucima dokolice fokusiran na sadržaje na svom mobitelu. Dobro, nisu svi baš takvi, ali neupitno je da puno vremena provodimo uz svoje mobilne pametne uređaje, osobito mlađe generacije.

Pametni mobiteli daju vrlo široku paletu mogućnosti, a na svakome od nas je da pronađe sadržaj koji će mu biti i od praktične koristi, a ne samo zabavna popuna vremena. Upravo sa željom da vam pomognemo u tome snalaženju nastala je naša tema broja, u kojoj predstavljamo čak stotinu odličnih mobilnih aplikacija. Dio njih sigurno već poznajte i koristite, ali vjerujemo kako ćete o nekima prvi put čitati u našoj temi broja.

U organizaciji teme broja ovaj put smo odlučili biti pragmatični, i umjesto isforsiranog slaganja matematički ujednačenih lista, napravili smo odabir prema namjeni, i tako grupirali aplikacije koje vam želimo preporučiti. Tako je nastalo 13 “namjenskih” grupa, što će vam olakšati pronalaženje kvalitetnih appova, bez pretresanja cijele ponude, iako savjetujemo da proučite sve grupe, možda otkrijete nešto za što niste ni znali da bi vam moglo dobro doći.

Svaki mjesec nastojimo za Bug organizirati neki veliki test pa smo tako i za ovaj broj priredili veliki test zračnih hladnjaka za procesore u stolnim računalima. To je i prigodna tema za ovo doba godine, kada su temperature visoke i svakom računalu dobro dođe kvalitetno rješenje za hlađenje.

Kao i obično, imamo i cijeli niz aktualnih recenzija iz svijeta hardverskih noviteta. Denis je imao priliku isprobati prve primjerke nove Nvidijine grafičke kartice GTX 1650; opisao je i prozračno PC kućište Fractal Design Meshify S2 Black Dark TG, Davor nas upoznaje s novim monitorom na našem tržištu, turskim Rampage Brightom RM-61, a posebno je zanimljiv novi NAS tvrtke QNAP, koji će vas iznenaditi svojim dizajnom i mogućnostima…

Prošli mjesec bilo je vrlo uzbudljivo na Appleovoj WWDC konferenciji, kao i na sajmu Computex u Taipeiju, pa imamo osvrt i na te događaje. Osim toga, naš suradnik Sandro Vrbanus posjetio je sjedište TCL-a u Kini, drugog najvećeg proizvođača televizora u svijetu, te o tom putovanju napisao reportažu.

Kolegu Dragu, nakon dugogodišnjeg modelarskog staža, tijekom kojeg je ispilio, ošmirglao i ručno obradio velike količine balze, u posljednje vrijeme opsjedaju kućni 3D pisači, pa iz tog neposrednog osobnog iskustva nastaju tekstovi u kojima opisuje što se može, i kako, napraviti s novom generacijom tih uređaja.

Kao i svakog ljeta, uz pomoć A1 darujemo vam posebne kupone koji vam donose mogućnost značajnog popusta pri kupnji novih mobitela ili tableta. Ovaj put ponuđeni su vam iznimno atraktivni uređaji, pa ako se baš ovog ljeta planirate obnoviti, svakako proučite uvjete kupnje uz naše kupone, možda vam to bude i najisplativija opcija.

U nagradnoj igri možete osvojiti računalo MSI Trident 3, a novi Bug od danas je dostupan na svim kioscima ili u digitalnom obliku.