Reolink predstavio Duo Floodlight, kameru s ugrađenim reflektorima od 2.000 lumena

Duo Floodlight najnovija je videonadzorna kamera u Reolinkovoj ponudi, koja, uz značajke Duo 2 modela, donosi i ugrađene reflektore od 2.000 lumena

Matej Markovinović srijeda, 23. studenog 2022. u 06:00
📷 Foto: Reolink
Foto: Reolink

Reolink, renomirani proizvođač kamera i snimača, predstavio je ovoga tjedna novu panoramsku videnadzornu kameru, koja dolazi u dvije inačice – Duo Floodlight WiFi i Duo Floodlight PoE (Power Over Ethernet).

Naime, ova kamera posebna je po tome što dolazi s ugrađenim reflektorima od 2.000 lumena svjetline pri 4.200 Kelvina. Od ostalih značajki, Duo Floodlight, baš kao i nedavno predstavljeni Duo 2, ima dva objektiva, prikaz uživo u 4K rezoluciji te panoramsko vidno polje od 180 stupnjeva.

Iz Reolinka ističu i da korisnici mogu prilagoditi reflektor prema svojim željama, odnosno da se uključi ili isključi u zakazano vrijeme te da svijetli samo kada kamera detektira neki pokret. Tu je i AI algoritam pametne detekcije ljudi, vozila i kućnih ljubimaca, kojeg se već neko vrijeme može vidjeti na novijim tvrtkinim kamerama.

Slika snimljena Reolink Duo Floodlight kamerom. Foto: Reolink
Slika snimljena Reolink Duo Floodlight kamerom. Foto: Reolink

Algoritam pametne detekcije ne zahtijeva plaćanje mjesečne pretplate ili pohrane u oblaku, već je ugrađen u kameru, pa se sav snimljeni sadržaj obrađuje lokalno. Upravljanje Duo Floodlight kamerom moguće je preko Reolinkove aplikacije na mobitelu ili računalu.

Cijena za Duo Floodlight WiFi iznosi 219.99 eura, dok je PoE inačica s cijenom od 214.99 eura nešto jeftinija. Više informacija dostupno je na Reolinkovoj službenoj stranici.