AWS Innovation Days - sve što (ni)ste znali o cloud tehnologijama

Svjetski i regionalni stručnjaci u cloud tehnologijama dolaze u Opatiju ovog listopada – budi i ti dio događanja

Bug.hr ponedjeljak, 30. rujna 2019. u 15:06

Konferencija Adriatic AWS Innovation Days 2019 okupiti će vrhunske svjetske i regionalne stručnjake iz područja cloud tehnologija, koji će pričati i diskutirati o tehnološkim naprecima i inovacijama vodećeg pružatelja cloud usluga - Amazon Web Services te s publikom podijeliti svoja znanja, ekspertizu i praktična iskustva.

Ovogodišnje izdanje ove, za našu širu regiju, jedinstvene konferencije je okrunjeno krilaticom "Leading the way", koja pozicionira konferenciju kao vodeću regionalnu konferenciju za tematiku AWS servisa te njene govornike kao lidere u tom području, spremne za širenje i dijeljenje znanja sa sudionicima.

Raspored za oba dana konferencije prepun je kvalitetnih predavanja, panel diskusija i prilika za networking te se nalazi na službenoj web stranici. Sudionici će ovisno o svojim afinitetima moći birati smjer ili tzv. „track“ na kojem žele sudjelovati, i to između “Developer & IT Professional Track”, koji je fokusiran na tehnološke aspekte implementacije AWS servisa i “Executive Track”, koji je prvenstveno namijenjen rukovoditeljima poduzeća i usredotočen je na kreiranje vrijednosti za poslovanje pomoću AWS servisa.

U sklopu konferencije, biti će organizirana i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada MacBook Air!

Organizatori su već najavili renomirane svjetske i regionalne stručnjake i predavače, poput Mark Schwartza, AWS-ovog stratega i autora višestrukih knjiga uspješnica te Nick Larsena, potpredsjednika tvrtke iOLAP, koji će s publikom podijeliti svoja dugogodišnja iskustva u implementacijama cloud tehnologija u vodećim američkim i globalnim tvrtkama.

Također nam iz AWS-a dolaze Yiannis Nasios, AWS-ov teritorijalni menadžer za našu regiju, koji pomaže hrvatskim i regionalnim poduzećima iskoristiti prednosti poslovnog modela koji dolazi s primjenom AWS-ovih servisa, Domagoj Kovač, stručnjak za baze podataka koji će doprinijeti konferenciji sa svojim dugogodišnjim iskustvom u kreiranju robusnih podatkovnih rješenja u Benelux regiji te Darko Mesaroš, arhitekt specijalnih rješenja koji posjeduje zavidno znanje i ekspertizu u AWS servisima i njihovoj primjeni u svrhu razvoja aplikacija nove generacije.

Međutim, to nisu svi inozemni predavači te ih ove godine ima još pregršt i svakako bi valjalo izdvojiti i Tomaža Borštnara, glavnog arhitekta rješenja tvrtke Fast Lane Central Eastern Europe, koja ima sjedište u Ljubljani i koja jedina u našoj regiji nudi usluge treninga i certificiranja u AWS tehnologijama kao i Jan Niklas Freya iz tvrtke VMware, koji će s publikom podijeliti nova rješenja proizašla iz kolaboracije između tvrtki VMware-a i AWS-a.

Pozvani predavači na ovogodišnjem izdanju konferencije su Luka Kladarić, koji je više od pola života proveo kao programer te sada obnaša funkciju chaos managera, u sklopu koje se bavi rješavanjem najizazovnijih IT problema i Dženan Dževlan, vrhunski DevOps stručnjak i „AWS-ov Community Hero“, koji je uvijek spreman podijeliti znanja sa svojom AWS zajednicom koju je izgradio u Bosni i Hercegovini, kao i sa sudionicima evenata i konferencija.

Jedna od tema kojoj će se posebice obratiti pažnja ove godine je modernizacija aplikacija, a o toj temi će nam, među ostalima, pričati i Alen Bašić, voditelj projekata zagrebačke tvrtke Ingemark, Jan Varljen, CTO i suvlasnik tvrtke Productive, brzorastućeg SaaS rješenja za upravljanje agencijama i poduzećima te Mladen Maravić, softverski arhitekt u Repsly-u, globalnom lideru u softveru za consumer packaged goods terenske timove.

Konferencija će se realizirati u zajedničkoj organizaciji riječke IT tvrtke iOLAP i vodećeg svjetskog pružatelja cloud usluga Amazon Web Services (AWS), koji su osigurali svim zainteresiranim sudionicima besplatnu kotizaciju do popunjenja slobodnih kapaciteta. Više detalja o konferenciji te samu prijavu, možete pronaći na službenoj stranici konferencije Adriatic AWS Innovation Days: https://adriatica.ws.

 

Organizatori konferencije:  

iOLAP

iOLAP je vodeći pružatelj end-to-end IT usluga iz područja analitike (Data Management, BI, BDA, Advanced Analytics, AI, itd.), cloud computinga (AWS, MS Azure, IBM Cloud), IoT-a, razvoja aplikacija (Desktop, Web & Mobile) te administracije sustava. iOLAP je globalno integrirana tvrtka s uredima u Dallasu, Texasu i Rijeci, koja gotovo već 20 godina donosi uspjeh klijentima iz različitih industrijskih vertikala iz cijelog svijeta.

Više na https://iolap.com

Amazon Web Services

Tvrtka Amazon je 2006. godine osnovala Amazon Web Services (AWS) te među prvima krenula s računalstvom u oblaku (cloud computing), koje danas predstavlja jedan od najbrže rastućih trendova u području informacijske tehnologije obzirom da omogućuje tvrtkama fleksibilnije poslovanje i operativne troškove. AWS je svojim klijentima postao zamjena za vlastite podatkovne centre te se time profiliralo u tržišnog lidera na području cloud computinga.

Više na aws.amazon.com

Sponzori i partneri konferencije: