I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

Zbog zabrinutosti oko mogućeg širenja koronavirusa Google je otkazao svoju najveću godišnju konferenciju, odnosno njezin dio koji uključuje fizička okupljanja

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. ožujka 2020. u 06:00

Još je jedan značajni događaj u svijetu tehnologije pokosio koronavirus 2019-NCoV. Zbog straha od širenja njime izazvane bolesti COVID-19, Google je otkazao svoju najveću developersku konferenciju Google I/O koja se trebala održati od 12. do 14. svibnja u kalifornijskom Mountain Viewu. Prema posljednjoj objavi na stranici konferencije bit će u potpunosti otkazan njezin fizički dio, odnosno bilo kakvo okupljanje većeg broja ljudi.

Više sreće dogodine

Svi koji su već kupili ulaznice dobit će povrat novca, dok će svi oni koji su se bili prijavili za ždrijeb za mogućnost kupovine ulaznica automatski ući i u izvlačenje za Google I/O 2021. Organizatori su poručili da će u narednim tjednima istražiti i pronaći najbolje načine da sadržaj konferencije evoluira kako bi se developerska zajednica povezala.

Otkazivanje konferencije potaknuto je preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i američkog Centra za prevenciju bolesti, kao i drugih zdravstvenih ustanova. Budući da je prije nekoliko dana sličan potez bio povukao i Facebook, otkazavši svoju developersku konferenciju F8, također zakazanu za svibanj, svi se sada pitaju hoće li isto učiniti i Apple s WWDC-om. Njihova bi se konferencija trebala dogoditi, tradicionalno, početkom lipnja.