Kako hrvatska IT start up scena osvaja svijet saznajte na konferenciji HGK

Hrvatska gospodarska komora organizira konferenciju IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, a održat će se u utorak 7. prosinca 2021. Moderator panela bit će Dragan Petric

Bug.hr petak, 3. prosinca 2021. u 10:28

Hrvatska IT industrija u više je navrata pokazala svoju otpornost na gospodarske krize, a svoju vitalnost dokazuje i u pandemijskim okolnostima. Ubrzana digitalna transformacija gospodarstva i društva u 2020. godini, potvrdila je kako je upravo IT ključna industrija današnjice, koja ne samo da potiče i osigurava razvoj svih drugih gospodarskih grana, već je i generator inovacija i radnih mjesta visoke dodane vrijednosti.  Stoga Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira konferenciju IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, koja će biti održana u utorak, 7. prosinca, u 10 sati, u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, Nova ves 17 u Zagrebu.

Na konferenciji će biti predstavljena Analiza hrvatske IT industrije koju Udruženje za informacijske tehnologije HGK sada već tradicionalno priprema s ciljem kvalitetne procjene potreba i potencijala IT sektora prema kategorijama tvrtki i lokalnim specifičnostima. Analiza je ujedno i preduvjet za stvaranje konkretnog i održivog plana razvoja IT industrije u budućnosti.

Poseban fokus bit će stavljen na startup scenu kojoj je u sklopu konferencije posvećen panel Viva Las Vegas: Od lokalne zvijezde do globalnog startup-a. Panel će moderirati urednik časopisa Bug Dragan Petric, a razgovarat će s tvrtkama koje će svoja inovativna rješenja predstaviti na najvećem sajmu potrošačke tehnologije - CES-u u Las Vegasu, u siječnju 2022. Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati pilot ankete o startup okolini u Hrvatskoj koja, između ostalog, otkriva kako su najveći izazovi mladim IT-evcima financiranje, ekonomsko okruženje i nepredvidivost tržišta.

Drugi panel posvećen je prognozama za budućnost sektora u 2022. i 2023. godini, a kao gost predavač pojavit će se i Julian David, potpredsjednik udruge DIGITALEUROPE i direktor udruženja za trgovinu tehnologijom techUK.  

Krajnji cilj konferencije je povezati poduzetnike i nadležne institucije kako bi zajedničkim snagama došli do najboljih praksi za podizanje konkurentnosti čitavoga gospodarstva te utvrdili potrebne preduvjete za ostvarenje tog cilja.

Tvrtke okupljene u Udruženju za IT Hrvatske gospodarske komore ističu da bi uvrštenje nove vertikale Digitalno i kreativno društvo unutar Strategije pametne specijalizacije (S3) bilo veliki poticaj za zaokret IT-a od servisne industrije prema industriji proizvoda visoke dodane vrijednosti. Hrvatska treba slijediti primjer ostalih zemalja EU i staviti digitalno društvo i ekonomiju kao jedan od prioriteta S3 strategije te time ubrzati proces digitalne transformacije cijelog gospodarstva. Tu su i snažnije uključivanje privatnog sektora u znanstveno-istraživačke projekte (IRI), kvalitetni nacionalni plan digitalne transformacije te kvalitetan nadzor IT projekata državne uprave.

Organizator konferencije je Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Konferencija će biti održana u hibridnom obliku, a za sudjelovanje se možete prijaviti OVDJE.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-kanalni bookshelf zvučnici

AUDIOENGINE HD6

Bluetooth aptX, 47 ohma, 50Hz-22kHz, >95dB, 50W RMS, svileni visokotonci, wooferi od aramidnih vlakana, A/B monoblok pojačalo.

5.299 kn Kupi

Plug&play gramofon

REGA PLANAR 1

RB110 ručica, motor od 24 V niske buke, poklopac motora s integriranim hlađenjem, Rega Carbon MM zvučnica.

2.989 kn Kupi