Najavljena trodnevna online konferencija WinDays20, a objavljene su i cijene za sudionike

Više puta odgađani, ovogodišnji WinDaysi, ipak će se održati početkom prosinca, ali u online obliku. Objavljeno je tko će voditi trodnevni program, a poznate su i cijene za online sudionike

Miro Rosandić srijeda, 11. studenog 2020. u 15:00

Ništa ove godine nije "normalno" i kao prije, pa se tako po prvi put ni WinDaysi nisu tradiconalno  održali početkom proljeća na nekoj od morskih destinacija. Organizatori su pokušavali pomicanjem terimna pronaći neko novo rješenje, ali kako se pandemijska situacija nije popravila na koncu su se odlučili odustati od uobičajenog koncepta, ali ne i od održavanja WinDaysa. Kao što smo već objavili, pala je odluka da se WinDays20 održe u Zagrebu, a sudionicima prezentiraju u online formatu od 7. do 9. prosinca 2020. (početkom prosinca do sada su se održavali Advanced Technology Days kojih ove godine neće biti).

Najavljeno je da će predavači održati izvorna predavanja koja sudionici još nigdje nisu imali prilike čuti, a plan je da se većina doista i održi uživo u dvorani zagrebačkog Mozaik Event Centra, iz kojeg će se sve prenositi preko live streama.

Predavanja će se tijekom sva tri dana održavati paralelno u tri smjera – tehnološkom, poslovnom i poslovno – tehnološkom. Sudionici će predavanja pratiti putem live streama, i to prema vlastitom rasporedu, a sva predavanja koja propuste moći će pogledati naknadno. Kako će „izgledati“ online konferencija, možete pogledati ovdje

Kroz tehnološki smjer sudionike će voditi Domagoj Pavlešić (Web ideja) i Igor Pavleković (Microsoft). Oni će biti svojevrstan glas sudionika jer će u njihovo ime razgovarati s predavačima i postavljati im pitanja te sudionike voditi kroz program tijekom sva tri konferencijska dana. Govorit će se o umjetnoj inteligenciji, strojnom učenju, analizi podataka i raznim tehnološkim alatima te dobrim primjerima njihove primjene i o drugim aktualnostima iz svijeta tehnologije.

Poslovno – tehnološki smjer prvenstveno će se baviti rješenjima koja tehnologija nudi za izazove u poslovnom svijetu (razvoj proizvoda baziranog na AI, alatima za kolaboraciju i upravljanje Android uređajima, optimizaciji poslovanja itd.), a to će moderirati Dinko Tipurić (Nephos). dok će poslovni smjer (uglavnom panel rasprave) moderirati Željko Krizmanić (Eventa01).

Za online praćenje WinDays20 konferencije potrebno se prijaviti i uplatiti kotizaciju:

- 1.999 kn (cijena bez PDV-a), sudionik virtualne konferencije

- 2.399 kn (cijena bez PDV-a), sudionik virtualne konferencije + konferencijski materijali