Objavljen je raspored predavanja na WinDays20 konferenciji

Tijekom tri dana sudionici će moći gledati i slušati više od 60 predavanja i panela u tri programska smjera

Miro Rosandić četvrtak, 26. studenog 2020. u 10:15

WinDays20 će se održati u online formatu od 7. do 9. prosinca 2020. Sudionici će putem live streama moći pratiti više od 60 predavanja tehnološke, poslovno – tehnološke i poslovne tematike, a sve što propuste moći će pogledati i naknadno putem snimki. WinDays20 keynote donijet će duel Rafala Lukawieckog i Stevena Van Belleghema, koji će razgovarati o najkontroverznijim tehnološkim temama i sa sudionicima podijeliti razmišljanja o tome kako će tehnologija oblikovati svijet u budućnosti i kako se s time nositi.

Kad bi WinDays20 keynote bio film, vjerojatno bi se zvao Sudar titana. Da je u ponudi kladionica, sigurno bi bio najtipovaniji događaj jer su oba sudionika poznata imena iz svijeta biznisa i tehnologije s potpuno drugačijim backgroundom, a njihov duel na programu je u srijedu, 9. prosinca u 11:45. U lijevom kutu Steven Van Belleghem. Ekipa za koju igra: biznis. Autor nekoliko bestselera i keynote govornik s više od 1000 održanih prezentacija. Stručnjak za budućnost korisničkog iskustva. U desnom kutu Rafal Lukawiecki. Ekipa za koju igra: tehnologija. Ima puno obožavatelja unutar ICT zajednice. Predavač na velikim IT konferencijama, na kojima je dijelio pozornicu s Billom Gatesom i Neilom Armstrongom. Podatkovni znanstvenik i stručnjak za umjetnu inteligenciju i napredne analize.

Obojica se slažu da je biznis bez tehnologije nemoguć, no što misle o kontroverznim tehnološkim temama? Što će se dogoditi s trgovinama – hoćemo li kupovati „uživo“ ili će umjetna inteligencija obavljati sav naš shopping? Hoće li roboti preuzeti ljudska radna mjesta? Koliko daleko može ići manipulacija našim idejama kada umjetna inteligencija postane zrelija tehnologija? Do kuda seže personalizacija i želimo li imati personaliziranu hranu baziranu na DNA analizi? Tehnologija u velikoj mjeri diktira smjer u kojem se kao društvo krećemo, a kako ćemo se s time nositi pitanje je za WinDays20 keynote govornike. 

U fokusu će biti i ovogodišnja ključna konferencijska tema – umjetna inteligencija. Predavači će se baviti umjetnom inteligencijom iz raznih aspekata pa će sudionici moći saznati više o pametnim AI servisima, izazovima u razvoju proizvoda baziranih na umjetnoj inteligenciji te može li AI pomoći da se silni podaci pretvore u informacije. Panel I'll be back istražit će što na području umjetne inteligencije rade hrvatske tvrtke te jesmo li zakasnili ili umjetna tehnologija može Hrvatsku pozicionirati na globalnu mapu kao zemlju koja stvara inovacije na tom području.

Predavači će predstaviti i novosti u svijetu Microsoft tehnologija, alate za kolaboraciju i rad na daljinu, rješenja koja optimiziraju i automatiziraju poslovne procese te povećavaju produktivnost. Tijekom sva tri dana sudionike će kroz program voditi moderatori Domagoj Pavlešić i Igor Pavleković (tehnološki smjer), Dinko Tipurić (poslovno – tehnološki smjer) i Željko Krizmanić (poslovni smjer), koji će biti svojevrsni glasnogovornici sudionika,  razgovarat će s predavačima i prenositi im pitanja i komentare populacije koja će pratiti sadržaj uživo.

Detalje o programu WinDays20 konferencije možete potražiti na ovoj stranici.Zvučnici uz koje zabava nikada ne prestaje

DALI Opticon 5 Black

51 - 32,000 Hz, 30 - 150W, 88.0 dB, 891 x 195 x 310 mm, 15.6 kg

8.099 9.589 kn Kupi

Novi dizajn stereo pojačala s zaslonom za jednostavnije korištenje

VINCENT SV-121

2x80W/8 Ohm, 2 x 130W/7 Ohm output, 20Hz, 90dB, 430 x 95 x 380mm, 10kg

3.999 kn 4.999 kn Kupi

Po mjeri i ukusu ljubitelja glazbe

MAGNAT HUMIDOR

75 / 150 watts, 90 dB, 34 – 50000 Hz, 140 x 245 x 258 mm, 4.5 kg

3.749 kn 4.299 kn Kupi