Pripremite se za budućnost: Adria Summit održat će se od 3. do 7. svibnja

Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije, stiže i ovogodišnji Adria Summit 2023 "Budućnost digitalne trgovine" koji će se održati početkom svibnja na dvije lokacije, u Umagu i Portorožu

Bug.hr petak, 14. travnja 2023. u 11:56

Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije, ovogodišnji Adria Summit 2023 "Budućnost digitalne trgovine" odvija se na dvije lokacije – u Umagu u Hrvatskoj te u Portorožu u Sloveniji. Konferencija će obuhvatiti trendove koji oblikuju tradicionalnu omnikanalnu e-trgovinu, a ići će dalje i ka tehnologijama i modelima koji omogućavaju razmjenu potpuno digitalnih dobara i usluga, kao i budućnost digitalnog novca.

Očekuje se preko 60 govornika, na 8 panela, a pored novih formata diskusija i umrežavanja, organizatori su pripremili i razna iznenađenja za sve sudionike. Zoran Torbica, jedan od organizatora i čovjek čije je ime neizostavno kada se govori o internetskom poslovanju, za sve sudionike samita ima jedno vrlo zanimljivo pitanje: "Bojite li se promjena ili jedva čekate?".

"Je li sadašnjost postala budućnost? Svi koji se trude pratiti promjene i predvidjeti čak i blisku budućnost su u najuzbudljivijem dobu. Imate li osjećaj da se sve mijenja, drugačije je ali je nekako i poznato? Je li globalna inflacija izazov ili je možda početak kraja nacionalnih banaka? Kriptovalute “skaču” svaki dan, jesu li kriptovalute prošle dječje bolesti? Znate li uopće što je decentralizacija financija? Hoće li fintech ugroziti banke? Hoće li banke se prilagoditi promjenama i koliko brzo? Što je i gdje je sada blockchain? Zašto je superioran u čuvanju podataka? Može li se kompromitirati? Kako je strojno učenje postalo umjetna inteligencija? Što će umjetna inteligencija sve zamijeniti?"

Na brojnim panelima, posjetitelji će moći dobiti odgovore na sva ova i druga pitanja, a za sada su predstavljeni neki od govornika:

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore

Luka Burilović je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Podravka d.d. Osim ostalih funkcija, gospodin Burilović je predsjednik Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne gospodarske komore (ICC), član Upravnog odbora Udruženja europskih gospodarskih komora (EUROCHAMBRES) i član Upravnog odbora Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarska komore

Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, rođen je 2. travnja 1971. u Požegi, Hrvatska. Radoš je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu, stekavši diplome prvostupnika i magistra te je doktorirao s disertacijom "Odnos između strategije i poslovne uspješnosti hrvatskih tvrtki". Trenutno je na funkciji potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore za industriju, IT i energiju i okoliš.

Marcel Majsan, Predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska

Marcel Majsan je predsjednikUdruge eCommerce Hrvatska. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, nakon čega je nastavio svoje obrazovanje u području web dizajna, prodaje i digitalnog marketinga. Udruženje eCommerce Croatia pokrenuo je 2015. godine zajedno s Facebook grupom eCommerce Croatia koja trenutno broji preko 10.000 članova. Kao dio udruge, provodi različita istraživanja, organizira događaje, održava obuke i konzultacije za članove te vodi podcast koji predstavlja profesionalce u području elektroničke trgovine s dobrim ugledom (Nominis).

Marko Čadež, Predsjednik Privredne komore Srbije

Marko Čadež je predsjednik Privredne komore Srbije (PKS), član Upravnog odbora Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana, kojim je predsjedao od 2017. do 2023. godine, član Upravnog odbora EUROCHAMBRES-a, najveće europske poslovne udruge, u kojoj je bio potpredsjednik Odbora za jedinstveno tržište, a sada je potpredsjednik Odbora za susjedstvo i proširenje te je zadužen za mrežu digitalnih usluga Eurochambresa.

Srđan Kondić, Predsjednik Uprave i izvršni direktor Addiko Banke

Srđan Kondić rođen je 28. listopada 1982. godine u Banjoj Luci. Nakon završene srednje škole, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Banjoj Luci 2005. godine. Godine 2012. stekao je titulu magistra ekonomskih znanosti obranivši tezu pod nazivom: "Utjecaj globalne financijske krize na jačanje otpornosti bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini". U rujnu 2022. godine obranio je doktorsku disertaciju na temu Upravljanje likvidnošću kao primarni determinanta kreditne sposobnosti banke, te stekao titulu doktora ekonomskih znanosti.

Ivan Smiljković, Član Izvršnog odbora ProCredit Bank

Sudionik je u brojnim panelima i javnim raspravama na temu zelene financije i zaštite životne sredine, a visoko je posvećen postizanju razvojne misije ProCredit banke u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Zvonimir Mršić, Spitzberg Partners LLC, Operativni partner

Tijekom više od 25 godina, kada je bio izvršni direktor, predsjednik uprave ili šef organizacije, Zvonimir Mršić stvorio je značajnu vrijednost za dioničare i zainteresirane strane. Danas je strateški savjetnik, mentor i investitor učeći kroz praksu u start-up društvu.

Stevica Kuharski, Principal Fil Rouge Capital

Stevica Kuharski je više od 20 godina serijski poduzetnik. Hrvatska pošta je 2019. godine kupila njegovu startup tvrtku Locodels, a on se pridružio tvrtki Fil Rouge Capital kao principal, VC fonda s 46 milijuna eura imovine pod upravljanjem.

Više detalja pogledajte na adriasummit.com gdje se možete i prijaviti za sudjelovanje na ovom jedinstvenom regionalnom skupu.