RTL proglasio "Digital Shapera" godine na konferenciji koja je okupila 700 sudionika

Na prvom izdanju konferencije o digitalnoj transformaciji mogla su se poslušati zanimljiva predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka, a u programu je sudjelovao i predstavnik Buga...

Bug.hr petak, 1. prosinca 2017. u 11:29

Prvo izdanje konferencije Digital Shapers u organizaciji RTL Hrvatska okupilo je jučer u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema više od sedam stotina sudionika.

Digitalna transformacija jedna je od ključnih tema moderne ekonomije, a zbog njezine velike važnosti taj se proces često naziva i četvrtom industrijskom revolucijom. Potaknut aktualnim promjenama, RTL Hrvatska je pokrenuo jedinstvenu platformu Digital Shapers čiji je vrhunac jučerašnja konferencija.

Između ostalih, u programu konferencije je sudjelovao i izvršni urednik Buga Dragan Petric, koji je s kolegama Markom Matijevićem, urednikom portala srednja.hr i mirovina.hr te Ivanom Brezak Brkanom, urednikom Netokracije, raspravljao o tome kako je digitalna era transformirala nezavisne medije... 

Uz to, tvrtka Infobip iz Vodnjana proglašena je prvim hrvatskim Digital Shaperom. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincu ili kompaniji koji su svojim radom dali najveći doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske.

Da nagrada pripada danas najvećoj hrvatskoj softverskoj kompaniji, koju su 2006. godine osnovali Silvio Kutić i Izabel Jelenić, odlučio je žiri u sastavu: Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, ujedno i predsjednik žirija, Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta, Mladen Fruk, partner McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, partner u agenciji 404.

Digital Shapers nagrada je važna jer ističe pozitivne primjere pojedinaca i organizacija koji doprinose promjeni Hrvatske. Infobip je sjajna kompanija koja nam je pokazala kako uspješno raditi globalni business iz Hrvatske. Čestitam im na nagradi i uvjeren sam da će nas svojim radom i dalje inspirirati“, istaknuo je predsjednik žirija, Davor Tomašković.

Infobip pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike, a klijenti su im društvene mreže, internetske kompanije, mobilne aplikacije, banke, marketinške agencije, korporacije i mnogi drugi. Mjesečno se preko njihove platforme odvija više od 7 milijardi transakcija, zapošljavaju 1200 ljudi u više od 50 ureda u 40 zemalja na 6 kontinenata.

RTL Hrvatska, organizator današnje konferencije Digital Shapers, u Zagreb je doveo brojne stručnjake koji su kroz predavanja i panele pokazali uspješne projekte iz područja digitalne transformacije. Održane su i radionice o konkretnim rješenjima koje kompanije mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju i tako pokrenuti bržu digitalizaciju unutar svojih organizacija. Govorilo se o tome kako ustrojiti digitalni odjel unutar kompanije, kako automatizirati marketing te kako razviti globalnu kompaniju u Hrvatskoj.