WeAreDevelopers organizira jednotjednu virtualnu developersku konferenciju

Bečki startup WeAreDevelopers, koji okuplja najveću zajednicu developera u Europi, pokreće konferenciju WeAreDevelopers Live Week putem svoje video streaming platforme

Sandro Vrbanus petak, 22. svibnja 2020. u 12:01

Bečki startup WeAreDevelopers okuplja najveću zajednicu developera u Europi i nudi programerima platformu za posao, priliku da obogate svoja znanja i razmjene ideje sa istomišljenicima o raznim tehnološkim temama. Poznati su i po događajima koja kreiraju za developere, stvarajući prilike za međusobno umrežavanje, a i partneri su konferencije .debug.

U travnju 2020., WeAreDevelopers iskoristio je novonastalu situaciju izazvanu pojavom COVID-19 virusa kako bi pokrenuo video platformu "WeAreDevelopers Live". Putem ovog formata developeri iz cijelog svijeta prenose svoje znanje kolegama putem video prijenosa uživo, kroz formate predavanja, radionica i panel diskusija, a sve je moguće pratiti i putem našeg portala.

WeAreDevelopers Live Week

U prvih nekoliko tjedana od pokretanja projekta, tisuće developera iz preko 180 gradova sudjelovalo je u događanjima koja su prenošena uživo. Ipak, zbog razočarenja developera uslijed odgode održavanja WeAreDevelopers World Congressa za sljedeću godinu, WeAreDevelopers je odlučio organizirati jednotjednu konferenciju za developere WeAreDevelopers Live Week, s više od 50 predavača. Ona će se održati u razdoblju od 25. do 29. svibnja 2020.

Potvrđeni govornici su predvodnici developerske zajednice, a među njima izdvajaju se: John i Brenda Romero, Lee Boonstra (Google/Dialogflow), Martin Wezowski (Futurist & Chief Designer, SAP), Tanmay Bakshi, Eric Steinberg (CEO, Climate Science), Ada Klein (500Tech), Jimmy Song ("Programming Bitcoin"), Uri Goldshtein i Alex Waldherr.

Cijeli tjedan pun događanja

"Već četiri godine developeri iz cijelog svijeta mogu pristupiti video zapisima sa naših događaja na Internetu, gdje neki od videa imaju više od 500.000 pregleda. Sljedeći logičan korak bio je uspostavljanje video platforme koju stvaraju developeri za developere. Stoga, WeAreDevelopers Live Week će dati poseban naglasak u kalendaru događaja, te će se najvjerojatnije ponoviti nekoliko puta tijekom godine", navode osnivači Thomas Pamminger, Sead Ahmetović i Benjamin Ruschin.

U sklopu online konferencije održat će se i paralelni track posvećen poslovnim razgovorima na temu tehnologije, odnosno društveno-političkih i ekonomskih pitanja povezanih s koronakrizom.

WeAreDevelopers Live tehnologija služi developerima kako bi im pritužila neophodnu pomoć pri izgradnji karijera i imena u programerskoj zajednici. S više od 1,2 milijuna pregledanih video zapisa, video platforma "WeAreDevelopers Live" od sada je tjedno dostupna sa novim video zapisima i događajima koje je obogatio WeAreDevelopers Live Week.

Za registraciju i praćenje događaja WeAreDevelopers Live Week posjetite ovaj link ili se priključite putem nekog od streaming linkova ispod ovog teksta.

Ponedjeljak, 25. svibnja

Utorak, 26. svibnja

Srijeda, 27. svibnja

Četvrtak, 28. svibnja

Petak, 29. svibnja