Bitcoin na 9.000 dolara kao rezultat podrške financijskih institucija

Čikaška burza najavila je pokretanje fonda zasnovanog na bitcoinu, a i Goldman Sachs polako mijenja stav

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. studenog 2017. u 11:42

Kada su, ranije ove godine, bankari govorili kako je bitcoin prevara, opasnost, i špekulativni mjehur, investitorima u kriptovalute to je poslužilo kao dodatni motiv za kupnju. Ako bankari ne žele bitcoin, rekli su tada, nama je to signal da smo na dobrom putu.

Sada pak iz bankarskog i financijskog sektora dolaze signali da bi bitcoin mogao biti prihvaćen među institucionalnim investitorima, a bitcoin zajednica ovu vijest – pogađate – prima s oduševljenjem.

Na krilima najave da će burza u Chicagu pokrenuti investicijski fond zasnovan na bitcoinu, te poteza Goldman Sachsa koji više ne preporučuje svojim klijentima da se klone istoga, cijena najpopularnije kriptovalute poletjela je u nebo. Tijekom jutra dotaknula je 9.000 dolara, novu psihološku razinu, i to samo nešto više od tjedan dana nakon što je preskočeno 8.000 dolara.

Nakon ovoga, sada bitcoin zajednica na umu ima samo jedan cilj – postizanje razine od 10.000 dolara do kraja godine. To bi značilo i da se ove godine vrijednost bitcoina čak udeseterostručila.