Jack Dorsey širi svijest o bitcoinu na Afriku i Indiju

Šef Twittera pokreće zakladu za razvoj bitcoina u područjima svijeta gdje on nije toliko prisutan, s ciljem da ta kriptovaluta postane "službena moneta Interneta". U tome mu se priključio i slavni glazbenik Jay-Z

Sandro Vrbanus subota, 13. veljače 2021. u 23:05

Osnivač Twittera i njegov aktualni šef, Jack Dorsey, pokrenuo je zakladu ₿Trust koja će se baviti razvojem bitcoina i povećanjem njegove prisutnosti na tržištima na kojima još nije ušao u širu upotrebu. Zaklada će se primarno fokusirati na Afriku i Indiju (koja bitcoin, usput rečeno, zabranjuje). Dorsey u ovom pothvatu nije sam, pridružio mu se slavni glazbenik i producent Jay-Z.

Njih dvojica odlučili su u ₿Trust uložiti vlastitih ukupno 500 bitcoina, odnosno više od 23 milijuna američkih dolara. Prvi potez bit će im angažiranje troje ljudi koji bi vodili ovu zakladu i nadzirali kako se navedeni iznos ulaže. Dorsey je tim povodom objavio i oglas za posao za sve koji misle da bi se mogli okušati na tom radnom mjestu.

Krajnji cilj ove bitcoin zaklade jest proširiti svijest o kriptovalutama na cijeli svijet te učiniti bitcoin "službenom valutom Interneta". Dorsey i Jay-Z kažu kako će u zakladu isključivo donirati novac te kako neće utjecati na njezin rad niti povlačiti sredstva iz nje. Dodatni detalji o aktivnostima i načinu rada ove organizacije za sada nisu objavljeni.