Kriptovalutama u Hrvatskoj možete kupiti i – automobil

Sve modele Fiat, Alfa Romeo i Ford automobila moguće je platiti kriptovalutama zahvaljujući rješenju Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto

Sandro Vrbanus srijeda, 4. prosinca 2019. u 16:50

Plaćanje kriptovalutama u sadašnjem obliku možda neće postati standard kad je riječ o manjim transakcijama i svakodnevnom plaćanju u trgovinama, no kad je riječ o većim iznosima logičnije je očekivati da bi se ono moglo češće koristiti. Oni (doduše, rijetki) koji su u rano doba kriptovaluta ugrabili priliku i od tada se na njima obogatili, sada i u Hrvatskoj mogu svoje kripto-bogatstvo pretvoriti u fizičku imovinu.

Koristeći sustav kripto plaćanja GoCrypto, tvrtka Karić automobili na jednostavan način može prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Karić automobili ovlašteni su prodavatelj i serviser automobila marke Fiat, Alfa Romeo i Ford – pa je tako kriptovalutom kod njih moguće, vrlo jednostavno, kupiti automobil.

Jednostavna procedura i za kupce i za trgovce

Kupci za plaćanje kriptovalutama trebaju tek skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog (podržanog) kriptonovčanika. Kupac pritom ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti – trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sustavom su niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama, a one su i jedini trošak trgovca. Implementacija rješenja GoCrypto besplatna je, a ne naplaćuje se niti mjesečna naknada za njezino korištenje.

"Iznimno smo ponosni što kupcima naših marki prvi na hrvatskom tržištu možemo ponuditi još jedan jednostavan način plaćanja, što je odgovor na sve veći broj zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama", izjavio je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.