Samsung proizvodi čip za uređaje namijenjene rudarenju kriptovaluta

Prema informacijama iz Južne Koreje, Samsung je počeo s masovnom proizvodnjom specijaliziranih čipova za uređaje namijenjene rudarenju kriptovaluta koji će se isporučiti neimenovanoj kineskoj tvrtki

Matija Pavlić četvrtak, 1. veljače 2018. u 09:00

Iz Južne Koreje (internetska stranica The Bell) stiže informacija kako Samsung navodno planira ući na tržište specijaliziranog hardvera namijenjenog rudarenju kriptovaluta.

Dizajniranje specijaliziranih ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) čipova dovršeno je još tijekom prošle godine, a sada kreće i njihova masovna proizvodnja. Čipove je naručila jedna neimenovana tvrtka iz Kine.

Samsungov analitičar ističe kako je riječ o veoma ograničenoj seriji čipova, čija proizvodnja ne bi trebala utjecati na Samsungove proizvodne kapacitete što se tiče ostalih čipova.

Proizvodnjom vlastitog čipa za primjenu u uređajima za rudarenje kriptovaluta Samsung najvjerojatnije želi smanjiti prednost konkurencije na tom tržištu kao što je tvrtka TSMC koja za tvrtku Bitmain proizvodi 16-nanometarske AntMiner čipove. Riječ je o čipovima namijenjenim uređajima za rudarenje bitcoina po kojima je Bitmain i poznat.