Startupu Tether ukradeno 31 milijun dolara u kriptovaluti USDT

Tether je startup koji je kreirao blockchain valutu USDT, vezanu uz američki dolar, a hakeri su im sada olakšali virtualni trezor

Sandro Vrbanus utorak, 21. studenog 2017. u 13:07

Startup Tehter osnovan je u Hong Kongu, a urede ima u SAD-u. Kao i mnogi slični, bavi se emitiranjem vlastite kriptovalute (USDT) i primjenom iste u internetskom poslovanju. Tetherova posebnost je u tome što je njihov virtualni novac, smješten dakako na blockchainu, strogo vrijednošću vezan uz američki dolar. Jedan USDT coin vrijedi jedan dolar, a služi za sigurnu kupoprodaju na Internetu.

No, ovo "sigurnu" od sada trebalo bi shvatiti uvjetno. Danas je, naime, objavljeno kako je Tetheru provaljeno u digitalni trezor, odakle im je ukradeno gotovo 31 milijun dolara u kriptovaluti. Nepoznati hakeri uspjeli su protekle nedjelje ukrasti točno 30,950,010 USDT-a. Tether sada obavještava sve koji podržavaju njihovu kriptovalutu kako moraju odmah obratiti pozornost na aktivnosti kripto-adrese napadača i ne primati transfere s nje.

Dodatno, nove verzije softvera za još sigurnije trgovanje bit će proslijeđene svima koji su radili s USDT-om, a istraga je u tijeku. Tether će poduzeti sve korake kako bi nadoknadio svoje gubitke i onemogućio unovčavanje ukradenih coina.

Zanimljivo, Tether vode isti ljudi koji stoje iza bitcoin mjenjačnice Bitfinex, a koja je prošle godine također bila žrtvom hakera.