Hrvatsko "vintage Hi-Fi" računalno kućište s Bug foruma u crowdfunding kampanji

Putem crowdfundinga moguće je poduprijeti razvoj i početak proizvodnje računalnog kućišta smještenog unutar retro Hi-Fi pojačala

Sandro Vrbanus petak, 30. kolovoza 2019. u 06:00

Dugogodišnji 3D modelar, te dizajner proizvoda i interijera Božo Kaurić nedavno je od svojeg starog Sanyo Hi-Fi pojačala izradio računalno kućište u retro izvedbi. O svemu je već pisao i na našem forumu, a sada, kada je dovršio prototip koji služi kao dokaz koncepta, postavio je cijelu ideju na crowdfunding platformu Okpal. Tamo svatko zainteresiran za ovaj projekt može i financijski poduprijeti njegov daljnji razvoj i eventualni početak proizvodnje.

Vintage Hi-Fi Inspired Computer Case, kako je službeno ime ovog projekta, uklopit će se u prosječni Hi-Fi sustav kako dimenzijama tako i izgledom. Međutim, unutar kućišta koje izgleda kao pojačalo naći će se potpuno funkcionalan PC, koji svaki kupac može složiti po vlastitim željama.

Standardni PC unutar Hi-Fi komponente

Autor Hi-Fi retro kućišta kaže kako je ono prilično prostrano (425x420x160 mm), te da u njega stanu sve standardne komponente i ATX matična ploča, uz ograničenje duljine grafičke kartice na 300 te visine ventilatora na 135 mm.

Prednji panel, iako izgledom u stilu pojačala, potpuno je funkcionalan "u suradnji" s ugrađenim komponentama. Tako prekidači i potenciometri služe za kontroliranje rada ventilatora, na zaslonima se prikazuju temperature procesora i unutar kućišta, tu su audio i USB priključci te, dakako, veliki gumb potenciometra za reguliranje glasnoće zvuka. Sve je izrađeno od vrhunskih materijala, rad računala je tih, a mogućnosti prilagodbe su velike.