Sharkoon TG5 RGB Silent PCGH Edition - tiho i prostrano RGB kućište

Sharkoonova TG5 serija kućišta dobila je novog člana – tiho, prostrano i RGB-om opremljeno kućište TG5 RGB Silent PCGH Edition

Stjepan Bilić srijeda, 2. prosinca 2020. u 06:00

Sharkoon je unutar serije TG5 predstavio novo računalo kućište - TG5 RGB Silent PCGH Edition. Kako se iz podugačkog naziva da primijetiti riječ je o tihom kućištu s RGB osvjetljenjem. Za tišinu zaslužni su izolacijske obloge te posebni ventilatori koji tijekom rada proizvode minimalnu buku.

Kućište dizajnom uvelike podsjeća na originalni TG5 iz 2017. godine, s tim da su ventilatori tiši te da umjesto jednobojnog sada podržavaju višebojno osvjetljenje. TG5 RGB Silent PCGH Edition kućište je ATX formata, prostrano je i može primiti grafičke kartice dužine do 40 centimetara. Kod ugradnje procesorskih hladnjaka treba voditi računa da nisu viši od 16,7 centimetara, a kod ugradnje računalnih napajanja da nisu duži od 20,5 centimetara.

Osim matičnih ploča različitog formata (Mini-ITX, Micro-ATX i ATX) unutar kućišta ima dovoljno mjesta za dodatnih sedam PCI uređaja, za do tri 3,5“ uređaja te za do četiri 2,5“ uređaja. uz kućište dolaze i četiri tvornički ugrađena 120-mm RGB ventilatora. Kao što se može vidjeti na priloženim fotografijama tri su ventilatora postavljena s prednje, a jedan sa stražnje strane kućišta.

Kako bi prednji panel ostao čist, svi konektori i tipke koji bi se inače na njemu nalazili, smješteni su na njegovu gornju stranu. Uz power i reset tipke tu se nalaze i dva 3,5-mm audio porta (slušalice i mikrofon) te četiri USB Type-A konektora (2x USB 3.0 i 2x USB 2.0). Prednja i lijeva bočna stranica prekriveni su temperiranim staklom, a gornja i desna metalom. Razlog tomu su gore navedene izolacijske obloge čija je zadaća umanjiti buku iz unutrašnjosti. Za smanjenje buke ipak nisu zaslužne samo one, već i sami ventilatori. Naime proizvođač se pobrinuo da njihova brzina okretanja bude niža – 800 RPM čime je postigao i tih rad.

TG5 RGB Silent PCGH Edition kućište kompatibilno je sa različitim tipovima RGB osvjetljenja, točnije s Mystic Light Sync, Aura Sync, RGB Fusion Ready i Polychrome Sync koji se nalaze na matičnim pločama tvrtki MSI, ASUS, Gigabyte i ASRock.

Kućište ima dimenzije od 45,2 x 21,5 x 46,5 centimetara i masu od 8,9 kilograma. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena maloprodajna cijena za europsko tržište je 89,90 eura.