Asusovi Zenbook i ExpertBook prijenosnici za poslovnjake

Asus je na CES-u predstavio mnoštvo noviteta, među kojima su i laptopi namijenjeni poslovnim korisnicima kojima je važna prenosivost i izdržljivost

Matej Markovinović četvrtak, 11. siječnja 2024. u 19:38

Nakon velikog osvježenja tri serije igraćih laptopa, Asus je na ovogodišnjem CES-u predstavio i neke novitete za poslovne korisnike. U nastavku donosimo pregled nekoliko modela koji su posebno privukli pažnju na sajmu u Las Vegasu.

Asus Zenbook Duo (2024)

Zenbook Duo (2024) UX8406 istaknuo se na CES-u kao prvi laptop s dva 14-inčna OLED zaslona, zahvaljujući kojima nudi radnu površinu ekvivalentnu zaslonu od 19,8 inča. Riječ je, prije svega, o poslovnom laptopu koji teži 1,35 kilograma, a kojeg pogoni Intelov procesor Core Ultra 9 opremljen NPU-om za brzu obradu zadataka povezanih s umjetnom inteligencijom.

Uz laptop dolazi i odvojiva Bluetooth tipkovnica pune veličine, a iz Asusa posebno ističu da posjeduje i certifikat izdržljivosti US MIL-STD-810H.

Asus Zenbook 14 OLED (UX3405 i UX3406)

Iako oba modela Zenbooka 14 imaju sličan dizajn, razlikuju se po ključnim specifikacijama. Naime, UX3405 pogoni procesor iz Intelove serije Core Ultra, dok UX3406 koristi AMD-ov Ryzen 8840HS. Oba su relativno lagana i tanka s težinom od 1,2 kilograma i debljinom od 14,9 milimetara, što ih čini izrazito prenosivim.

Opremljeni su 14-inčnim 16:10 3K Lumina OLED zaslonima, imaju napredne AI funkcionalnosti, a UX3406 model nudi i poseban Copilot gumb za brz pristup AI alatima unutar Windowsa 11 o kojem smo nedavno pisali i na našem portalu. Istaknut ćemo da oba modela imaju bateriju od 75 Wh i zvučnike s potpisom Harman Kardona.

Asus ExpertBook

Asus je na ovogodišnjem CES-u veliki fokus stavio i na osvježenje svoje serije laptopa ExpertBook koji su sada još više prilagođeni poslovnim korisnicima, ponajviše zbog integriranih AI mogućnosti. Svaki od modela pogonjen je Intelovim Core Ultra procesorima, a među novitetima posebno su se istaknuli modeli ExpertBook B5 i B3 dostupni u 14 i 16-inčnim verzijama (B5404/B5604 i B3604/B3404).

ExpertBook B5 ima BIOS optimiziran za poslovne korisnike i dodatke za autentifikaciju poput infra-crvene kamere, čitača otiska prsta i čitača pametnih kartica. S druge strane, ExpertBook B3 nudi 4G LTE opciju za stalnu povezanost s internetom. Oba modela su izrađena od legure aluminija i magnezij-aluminija, zbog čega su lagani i izdržljivi.

Više informacija o Asusovim novitetima na CES-u dostupno je na njihovoj službenoj stranici, a ako želite saznati i nešto o njihovim igraćim novitetima, pročitajte naš tekst kojeg prilažemo u nastavku.