Ružičasta snaga - MSI Prestige 14 Rose Pink

Dok na tržištu prevladavaju većinom laptopi tamnijih boja kućišta MSI je odlučio otići u drugom smjeru i predstaviti jedan ružičasti – Prestige 14 Rose Pink

Stjepan Bilić utorak, 11. veljače 2020. u 06:00

Nakon dugo vremena proizvodnje crnih laptopa, proizvođači su zadnjih godina počeli im dodavati i ponešto boje. Tako danas nije rijetkost naići na crveni, bijeli, plavi pa i zeleni laptop. MSI se također uključio u proizvodnju laptopa svjetlijih boja s novim modelom Prestige 14 Rose Pink.

Kako mu sam naziv otkriva radi se o laptopu kojemu je kućište u potpunosti ružičasto. Ako vas je boja navela da pomislite kako se radi o slabašnom laptopu, prevarili ste se. Prestige 14 Rose Pink temelji se na desetoj generaciji Intelovih Core procesora (Comet Lake), ovećoj količini RAM-a i podatkovnog prostora te na snažnijoj Nvidijinoj grafičkoj kartici.

Kad su u pitanju navedene komponente kupac nema dodatnog izbora. U ponudi je samo jedna konfiguracija sa Core i7-10710U procesorom, 16 GB RAM-a (LPDDR3@2.133 MHz), 512 GB podatkovnog prostora (NVMe SSD) i Nvidijinom grafičkom karticom GeForce GTX 1650 Max-Q.

Kupac jedino može birati između kvalitete zaslona, odnosno želi li IPS zaslon FHD ili 4K razlučivosti. U oba slučaja dijagonala zaslona je ista – 14“ što se jasno vidi i iz naziva uređaja. Zaslon inače pokriva 100% AdobeRGB spektra što znači kako je pogodan i za profesionalne korisnike koji se bave obradom fotografija ili sličnim poslovima u kojima je bitan što točniji prikaz boja.

Što se tiče konektora, Prestige 14 Rose Pink ima ih nekolicinu – dva USB 2.0 porta, dva Thunderbolt 3 porta (USB-C) te jedan 3,5-milimetarski audio port za slušalice i mikrofon. Budući da kreatori sadržaja koriste memorijske kartice MSI je dodao i čitač memorijskih kartica (microSD).

Kako je laptop dosta tanak nije bilo mjesta za ugradnju LAN porta. Za korisnike koji se na mrežu spajaju preko LAN kabela MSI je dodao prigodni USB dongle koji nadomještava izgubljeni port. Za sve ostale koji se radije spajaju preko bežičnih mreža osigurao je podršku za Wi-Fi 6 (802.11 2x2 ax) i Bluetooth (5.0). Laptop je opremljen s baterijom kapaciteta 50 Whr koja bi trebala biti dostatna za do 10 sati rada. Baterija se dosta brzo puni - nakon samo 15 minuta na punjaču, laptop je spreman za rad tijekom idućih sat i pol.

Prestige 14 Rose Pink ima tipkovnicu sa 84 tipke i svaka od njih ima vlastito pozadinsko osvjetljenje. U gornjem lijevom kutu TouchPada smješten je skener otiska prsta. Kako rad ne bi bio odviše monoton MSI je ugradio i stereo zvučnike od 2 W. Isti mogu poslužiti i za video konferencije za što će vam trebati web kamera koju ovaj laptop također ima. Razlučivost web kamere je 720p.

Dimenzije laptopa su 318,77 x 214,88 x 15,24 milimetara, a masa oko 1.28 kilograma. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Početna cijena laptopa je 1.399 USD. Uz svaki laptop dolazi ružičasta torba, ružičasti miš i ružičasti privjesak za ključeve.