Powershell Core na Linux distribucijama i putem Snap paketa

PowerShell Core komponenta sada je dostupna u obliku Snap paketa što uvelike pojednostavljuje njezinu instalaciju na većini modernih Linux distribucija koje podržavaju Snap pakete

Matija Pavlić subota, 21. srpnja 2018. u 02:08

Microsoft i Canonical (tvrtka koja stoji iza popularne Linux distribucije Ubuntu) najavili su kako je za Ubuntu i druge Linux distribucije koje podržavaju Snap pakete dostupna PowerShell Core komponenta.

PowerShell Core je alat za automatizaciju i konfiguraciju koji je dostupan na više različitih platformi kao što su Windows, macOS i Linux, a sastoji se od komandne linije (ljuske), pridruženog skriptnog jezika i frameworka za procesiranje takozvanih cmdletsa.

PowerShell je postao projekt otvorenog koda još 2016. godine, a već je neko vrijeme dostupan na Linuxu sustavu, no sada je putem Snap paketa njegova instalacija uvelike pojednostavljena. Dovoljno je posjetiti službenu stranicu PowerShell Core Snap paketa ili namjensku GitHub stranicu.

Linux distribucija koja se koristi mora podržavati Snap pakete, što nije problem, s obzirom da podršku za njih ima većina modernih Linux distribucija kao što su Ubuntu Linux, Fedora, Debian, Arch Linux, Solus i OpenSuse.