Microsoft obustavlja donacije političarima koji su pokušali poništiti izbore 2020. godine

Političari koji nisu podržali poništavanje izbora ni u kojem pogledu, ispunjavaju uvjete za Microsoftovu donaciju.

Matej Markovinović ponedjeljak, 8. veljače 2021. u 06:00

Microsoft je najavio da će obustaviti sve buduće donacije za nadolazeći izborni ciklus za članove Kongresa, državne dužnosnike i organizacije koji su podržali pokušaj poništavanja izbora 2020. godine.

Kako prenosi The Verge, tvrtka je privremeno obustavila sve političke doprinose nakon napada na Kapitol te su tad razmišljali o potencijalnom obustavljanju donacija za nadolazeće izbore 2022. godine. Odluka je sada potvrđena i političari koji ni u jednom pogledu nisu sudjelovali u pokušaju rušenja pobjede Joea Bidena i dalje ispunjavaju uvjete potrebne za donaciju.

Microsoft je također najavio novi program tvrtke pod nazivom Democracy Forward Initiative. Zamišljen je kao mjesto za zaposlenike koji mogu donirati organizacijama koje žele provesti reformu financiranja kampanja te zaštiti glasačka prava umjesto da podržavaju političare.

Mnoge su tvrtke odlučili zaustaviti financiranje članova kongresa koji su podržali poništavanje izbora, a neke od njih su Google, AT&T, Amazon, Verizon, Comcast, Dell, i Intel