Microsoft predstavlja OneDrive foto priče – oponašaju Instagram, ali samo za intimno društvo

Novom značajkom OneDrivea ojačajte povezanost s obitelji i prijateljima bez ugrožavanja privatnosti ili osobnih podataka

Tomislav Stanković petak, 1. srpnja 2022. u 11:02
📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft

Foto priče (story) nisu nikakva novost i vjerovatno ste s njima već upoznati putem Instagrama, Facebooka i drugih aplikacija društvenih mreža. To je značajka koja omogućava dijeljenje vaših najvažnijih trenutaka i uspomena, a koje nestanu kroz 24 sata i nisu više dostupne. Microsoft je to zamislio malo drugačije pa je i OneDrive dobio prilagođenu verziju foto priča.

Kako navodi Catherine Feldman iz Microsofta, OneDrive foto priče zamišljene su na način da svoje najvažnije trenutke podijelite samo sa sebi bliskim osobama. Za razliku od npr. Instagrama gdje priču mogu vidjeti svi vaši kontakti, osim onih koje ručno odznačite, ovdje će foto priče moći vidjeti samo osobe s pozivnicom. Svatko tko vas želi pratiti ili vidjeti vaše foto priče treba imati Microsoft korisnički račun. Osim toga, ako želite, poveznice na foto priče moći ćete podijeliti javno sa bilo kime.

OneDrive foto priče biti će mjesto za dijeljenje fotografija s prijateljima i obitelji te im omogućiti komentiranje, ostavljanje smajlića i lajkanje.

Značajka je trenutno dostupna u beta verziji mobilne aplikacije OneDrive za Android i iOS u Australiji te putem web-preglednika. Plan je novu značajku uskoro pustiti u SAD-u i drugdje.