Mobilna aplikacija Microsoft Outlooka dobiva nove glasovne mogućnosti

Microsoft je još prije, namjenskom opcijom 'Play My Emails', uveo značajke Cortane u Outlooku, no ovo ih ažuriranje proširuje, pa će mnogi korisnici primijetiti nove glasovne mogućnosti

Matej Markovinović srijeda, 9. lipnja 2021. u 17:05

Kako prenosi The Verge, Microsoft u svojoj Outlook aplikaciji za mobilne uređaje dodaje glasovne mogućnosti pogonjene tvrtkinim digitalnim osobnim asistentom Cortanom, koje će ljudima omogućiti pisanje e-pošte, zakazivanje sastanaka i pretraživanje pomoću glasa. Doznaje se da će nove značajke biti prvo dostupne na iOS-u, a uskoro i na Androidu.

Naime, navodi se da će se glasovni način rada moći aktivirati klikom na ikonu znaka plus, koja će se novim ažuriranjem pojaviti u aplikaciji. Nakon toga, korisnici će glasovno moći dobiti informacije o sastancima, tražiti datoteke, kalendare ili pak, prilagati datoteke zahvaljujući tvrtkinoj razvojnoj platformi, Microsoft Graphu.

Osim toga, Microsoft je lansirao i zasebnu uslugu Scheduler Microsoft 365 koja će se, kako navode iz tvrtke, posebice svidjeti administratorima jer će im pomoći u lakšem stvaranju rasporeda sastanaka. Ova će se usluga priključivati na Cortanu u svrhu omogućivanja korisnicima da postave termine sastanaka koristeći odgovore e-poštom.

Podsjećamo da je Microsoft prvi puta lansirao Cortanu za iOS i Android krajem 2015., no aplikaciju su ugasili početkom ove godine, jer je izvršni direktor Microsofta Satya Nadella, uvidio da se ne mogu natjecati s drugim digitalnim asistentima na tržištu.