Sharkoon SKILLER SGM35 i SGM50W - žičani i bežični miševi za gamere

Skiller SGM35 i Skiller SGM50W dva su nova gamerska miša iz Sharkoona – uz prihvatljivu cijenu te preciznost i kontrolu glavna su im odlika i zanimljiv dizajn, pogotovo kod bijelog modela

Stjepan Bilić četvrtak, 23. svibnja 2024. u 06:43
Skiller SGM35 i Skiller SGM50W 📷 Sharkoon
Skiller SGM35 i Skiller SGM50W Sharkoon

Sharkoon je predstavio dva nova gamerske miša iz serije Skiller – SGM35 i SGM50W. Riječ je o miševima s ambijentalnim donjim osvjetljenjem i ATG4090 senzorom koji dolaze u žičnoj, odnosno bežičnoj izvedbi.

Oba miša velikim dijelom dijele specifikacije, te se međusobno (osim cijenom) razlikuju u tek par sitnica. Primjerice, SGM35 s računalom se spaja isključivo pomoću USB kabela, dok je SGM50W moguće spojiti na dva načina – žično i bežično, ovisno o preferencijama korisnika. Napomenimo kako se uz SGM50W isporučuje i bazna stanica koja osim što služi za punjenje baterija služi i za odlaganje USB nano prijemnika (2,4 GHz). S jednim punjenjem SGM50W može raditi do 70 sati.

Miševi su opremljeni PTFE nožicama i ATG4090 senzorom (do 6400 DPI) kako bi se osigurala preciznost i kontrola. Spomenimo i kako oba miša imaju po šest tipki koje se u većini igara mogu slobodno dodijeliti i to bez upotrebe dodatnog softvera.

Sharkoon je oba miša vizualno zamislio potpuno identično i jednako su prikladni kako za korisnike s velikim tako i za korisnike s malim rukama. Miševi su ergonomski, podržavaju sve uobičajene tipove držanja i ugodni su za duži rad i gaming. Proizvođač se osim za udobnost pobrinuo i za izdržljivost materijala, odnosno za povećanu otpornost lijeve i desne tipke na trošenje i habanje kao i za zaštitu od masnoće. To je postigao tako što je navedene tipke izradio od visokokvalitetnog PBT-a.

Miševi se mogu nabaviti u bijeloj i crnoj boji, s tim da se bijeli model posebno ističe, jer su njegove tipke izrađene u crnoj boji. Oba miša imaju i RGB osvjetljenje koje se ravnomjerno raspršuje kroz prozirnu donju stranu. Za podešavanje svjetlosnih efekata također nije potreban dodatan softver, već se podešavaju izravno na miševima, putem tipke smještene s donje strane kućišta.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Preporučena cijena za žičani Skiller SGM35 iznosi 19,99 eura, a za žično-bežični Skiller SGM50W 39,99 eura.