Appleovi korisnici će moći editirati već poslane poruke

Prema pisanju App Insidera, Apple je podnio zahtjev za zaštitom patenta kojim se opisuje opcije uređivanja već poslanih poruka unutar aplikacije Messages

Matija Pavlić subota, 2. svibnja 2020. u 07:00

Neki servisi kao što su Viber, Slack i Telegram već neko vrijeme u slučaju razmjene poruka imaju mogućnost uređivanja već poslanih poruka. Istu mogućnost uskoro će dobiti i Appleova Messages aplikacija.

Prema pisanju internetske stranice Apple Insider, Apple je zaštitio patent pod brojem 20200133478 i nazivom Devices, Methods, and Graphical User Interfaces for Messaging na 980 stranica i s 200.000 riječi. Opisuje se moguća primjena ove opcije, na primjer korisnik je poslao poruku no primijetio je kako je neku riječ krivo napisao, pa ju s novom opcijom može izmijeniti i tu novu inačicu vidi osoba koja je primila poruku.

Održavati će se i zapis o uređenim porukama, no zasad još uvijek nije poznato kome će biti vidljiva originalna inačica poruke. Osim mogućnosti uređivanja poruka tvrtka iz Cupertina radi i na sustavu kojim će se moći istaknuti vrlo važne poruke, kao i one koje su važne što se tiče vremena kad moraju biti pročitane.

Na kraju patent opisuje i mogućnost proširenja Messages aplikacije s novim opcijama kao što je uporaba Apple Pay funkcija bez napuštanja aplikacije.

Time bi postali konkurencija aplikacijama kao što je kineski WeChat koji unutar same aplikacije za razmjenu poruka sadrži i mini programe za obavljanje drugih aktivnosti kao što je igranje igara i kupnja karti za prijevoz s naglaskom da za obavljanje tih radnji ne treba napuštati osnovnu WeChat aplikaciju.