Korisnici Strave od sada mogu jednostavnije slušati glazbu na Spotifyu

Zahvaljujući novoj integraciji, korisnici Strave na Androidu i iOS-u, moći će unutar prozora za snimanje upravljati glazbom na Spotifyu

Matej Markovinović petak, 14. travnja 2023. u 09:28
📷 Foto: Strava
Foto: Strava

Strava je najavila novo partnerstvo sa Spotifyem, integrirajući tako glazbeni streaming servis unutar svoje popularne mobilne aplikacije za praćenje sportskih aktivnosti. Drugim riječima, korisnici Strave sada mogu puno jednostavnije slušati glazbu i podcaste.

„Korisnici mogu reproducirati, pauzirati, nastaviti, preskakati i pregledavati svoj omiljeni Spotify sadržaj direktno na Stravi. Ova nova integracija uklanja potrebu besplatnih i Premium korisnika Spotifya da se prebacuju između aplikacija te da lako dođu do motivacije koja ih pokreće“, priopćili su iz Strave.

Spotify widget pojavit će se na Stravinom prozoru za snimanje i klikom na njega, otvorit će se odjeljak za upravljanje glazbom i za odabir popisa za reprodukciju. Premium korisnici Spotifya moći će reproducirati pjesme samostalno, dok će oni besplatni slušati ono što im se ponudi, uključujući, naravno, i oglase.

Jedina stvar koja će nedostajati Premium korisnicima Spotifya, bit će mogućnost slušanja glazbe i podcasta bez internetske veze. Naime, Stravi je potrebna mobilna ili Wi-Fi veza kako bi integracija sa streaming servisom funkcionirala.

Značajka je dostupna svim korisnicima Strave na iOS-u i Androidu.